Fiscul ameninnță cu amenzi uriașe pentru neconectarea caselor de marcat fiscale

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunțat că va întreprinde verificări privind îndeplinirea obligației de a asigura conectarea la distanță a aparatelor de marcat electronice fiscale (AMEF) la sistemul informatic naţional de supraveghere şi monitorizare a datelor fiscale, stabilite prin OpANAF nr. 435/2021.

ANAF atrage atenția firmelor mici și mijlocii asupra termenului scurt – sub 60 de zile -, până la care își mai pot îndeplini obligația de conectare a AMEF la sistemul informatic naţional de supraveghere şi monitorizare a datelor fiscale.

Prin excepţie, operatorii economici care utilizează aparate de marcat electronice fiscale instalate în zone nedeservite de reţele de comunicaţii electronice au obligaţia completării şi transmiterii unei declaraţii pe propria răspundere (Formularul F4110), prevăzută în Anexa nr. 2 la ordinul menționat.

Nerespectarea obligației de a asigura conectarea la distanță a AMEF, în vederea transmiterii de date fiscale către ANAF, constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 8.000 la 10.000 lei.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut