Firmele vor muncă la birou, angajații nu

Numărul de locuri de muncă oferite în sistem remote scade abrupt pentru prima oară în ultimii trei ani, însă aplicările au ajuns la cel mai ridicat nivel din 2020 și până acum.

În acest an, se pare că angajatorii fac primii pași concreți pentru readucerea angajaților înapoi la programul de lucru de la birou, în condițiile în care numărul de locuri de muncă remote postate în ultima lună este la cel mai scăzut nivel al ultimilor trei ani și la jumătate față de aceeași perioadă a anului trecut. Însă, deocamdată, interesul candidaților pentru joburile ce pot fi făcute de acasă se menține ridicat, iar numărul de aplicări din ultima lună este la cota maximă a ultimilor 4 ani.

Conform analizei făcute de platforma de recrutare on-line eJobs, în perioada februarie – martie 2022, fuseseră postate aproape 3.000 de locuri de muncă remote pe platformă, în aceeași perioadă din 2023 numărul acestora a scăzut la aproximativ 1.500. Pentru acestea au fost înregistrate peste 116.000 de aplicări în ultima lună din acest an, în timp ce în perioada februarie – martie 2022 numărul de aplicări pentru joburile remote a fost de aproximativ 104.000.

Sectorul call – center / BPO continuă să scoată în piață cele mai multe joburi remote, însă la jumătate, din punct de vedere numeric, față de februarie – martie 2022. Tot într-un ritm substanțial redus față de anul trecut, dar cu prezență pe zona oportunităților remote se mai află angajatorii din advertising / marketing / PR, IT / telecom, training și servicii. Cele mai multe dintre pozițiile postate în ultima lună sunt pentru candidații entry level, cu maximum doi ani de experiență.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut