Firmele românești nu prea au treabă cu internetul

Aproape o cincime (18%) din companiile cu cel puţin 10 angajaţi din Uniunea Europeană (UE) au utilizat în 2020 dispozitive sau sisteme conectate la Internet, pe ultimul loc în UE fiind România, unde doar 7% din companii au utilizat anul trecut dispozitive conectate la Internet.

Datele prezentate de Eurostat relevă că Cehia este ţara cu cel mai mare procent de companii (44%) au utilizat în 2020 dispozitive sau sisteme care pot fi monitorizate sau controlate de la distanţă via Internet. Urmează Finlanda (40%), Austria (32%), Belgia (27%) şi Malta (26%). În contrast, mai puţin de 15% din companii au utilizat în 2020 dispozitive sau sisteme conectate la Internet în ţări precum: Ungaria (14%), Portugalia (13%), Bulgaria (12%), Franţa (10%) şi Romania (7%).
La nivelul Uniunii, marile companii utilizează dispozitive sau sisteme conectate la Internet într-o măsură mai mare (38%) decât companiile de talie medie (27%) sau micile companii (16%).
Dispozitivele sau sistemele care optimizează consumul de energie în spaţiile unei companii au fost cele mai populare în rândul marilor firme astfel că 21% din acestea le-au utilizat. În rândul IMM-urilor cele mai populare au fost dispozitivele şi sistemele care monitorizează deplasarea vehiculelor sau produselor, fiind utilizate de 12% din companiile de taie medie şi 6% din micile companii.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut