Firmele clujene pot participa la programul ”Made in Romania”

Bursa de Valori București startul celei de-a cincea edițiii a programului Made in Romania, printre finalistele de anul trecut numărându-se și o companie clujeană de IT.

Ediția din acest an a programului este structurată în patru etape. In prima etapă, 29 martie – 31 mai, publicul și membrii Comitetului de Nominalizare pot propune companii pentru a fi incluse în program. Pot fi nominalizate companii românești care au în structura acționariatului minim 51% persoane fizice / juridice rezidente, din toate industriile și de toate dimensiunile, cu minim de 3 ani de activitate sau cu o cifră de afaceri de cel puțin 250.000 euro, în ultimul an. Sunt exceptate companiile finaliste din edițiile 2021, 2019 și 2018, companiile partenere în program sau parte dintr-un grup cu un partener, precum și cele în proces de listare acțiuni sau obligațiuni la Bursă. Nominalizarile pot fi realizate pe platforma www.investingromania.com.

În iunie vor fi selectate cele 50 de companii semifinaliste, iar în iulie publicul va stabili prin vot 3 dintre cele 15 finaliste ale acestei ediții, celelalte 12 urmând să fie stabilite de un juriu format din experți în diverse domenii economice. Finalistele vor fi anunțate în septembrie, în cadrul unei Gale de Premiere. In perioada octombrie – noiembrie va fi organizat programul de mentorat, la care vor putea participa companiile finaliste și semifinaliste sau care se înregistrează în platforma programului.

„Suntem încrezători în conceptul Made in Romania și abia așteptăm să aflăm cine sunt antreprenorii Made in Romania din acest an.”, a declarat Radu Hanga, președintele Bursei de Valori București, cu ocazia lansării noii ediții a concursului.

Companie clujeană, finalistă în ediția din 2021 a programului

Bursa a publicat volumul „Made in Romania: 15 companii pentru cresterea economiei romanești și povestile lor de succes”, care conține poveștile celor 15 companii finaliste în ediția 2021 a programului. Compania clujeană de IT Fortech este una dintre cele 15 firme incluse în volum. Celelalte companii prezentate sunt Agricola International, Artesana International, Dacia Plant, Druid, Elefant Online, Elis Pavaje, Grande Gloria Production, One United Properties, Plant an App, Roca X, SanoPass, Secom, SeedBlink si Zitec. Cartea este disponibilă online, pe site-ul www.investingromania.com.

Proiectul ”Made in Romania” a fost lansat în 2017, pentru a promova companiile de top din Romania. In precedentele 4 ediții, aproape 1.000 de companii au intrat în contact cu piața de capital prin intermediul programului, 16 companii au venit la Bursă cu acțiuni sau obligațiuni, rundele de finanțare derulate de acestea însumând peste 212 milioane euro.

V.D.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut