FinClub: Program de educație financiară pentru liceeni

Elevii de liceu – clasele a X-a – a XII-a -, pasionați de piața financiară, sunt invitați să se înscrie la cea de-a doua ediție a programului de educație financiară – „FinClub”, organizat de Autoritatea de Supraveghere Financiară, în parteneriat cu Banca Națională a României, Ministerul Finanțelor și Asociația Română a Băncilor.

Derulat sub auspiciile Protocolului Național de Educație Financiară, programul presupune crearea unui club a cărui activitate se va desfășura sub forma unor întâlniri online, bilunare. Tematica întâlnirilor va acoperi subiecte care țin de cunoașterea și aprofundarea noțiunilor și conceptelor financiare. Vor participa, ca invitați, lectori, profesori, traineri, reprezentanți ai piețelor financiare, reprezentanți ai diferitelor sectoare economice, persoane cu diferite specializări profesionale.

Înscrierile în cadrul FinClub se pot face online, în intervalul 25 august – 8 septembrie. Formularul de înscriere și Regulamentul clubului pot fi găsite accesând link-ul https://asfromania.ro/edu/fin-club/, precum și pe pagina de Facebook a Autorității de Supraveghere Financiară.

Perioada de derulare efectivă a întâlnirilor în cadrul FinClub va avea loc între 16 septembrie 2021 și 22 decembrie 2021, pentru prima sesiune din acest an școlar.

„Considerăm că sunt necesare acțiuni concertate pentru îmbunătățirea nivelului de educație financiară în rândul românilor, printr-un efort coordonat la nivel național, care va asigura atingerea principalelor obiective strategice de îmbunătățire a bunăstării financiare. Acordul de colaborare încheiat de cele patru instituții vizează realizarea de activități comune în domeniul educației financiare și elaborarea Strategiei Naționale de Educație Financiară (SNEF)” – precizează inițiatorii proiectului.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut