Finanțator CFR Cluj: Românii se tem mai mult de inflație decât de război

Inflaţia rămâne cea mai mare îngrijorare pentru investitorii români, iar apoape trei sferturi dintre ei dintre ei cred că Banca Naţională a României va majora în continuare dobânda de referință pe parcursul acestui an, ceea ce va duce la creșterea dobânzilor la creditele bancare.

Un sondaj realizat de o platformă de investiţii arată că, în pofida intensificării ameninţărilor din regiune, tot mai puţini investitori români se tem de un conflict internaţional, în timp ce inflaţia rămâne cea mai mare îngrijorare şi cel mai mare risc extern în următoarele trei luni, pe următoareele poziții situându-se evoluția economiei românești şi a economiei globale. Atitudinea investitorilor români este contrară celei prezente în regiune, unde polonezii și cehii se tem cel mult de război.
De remarcat că deși majoritatea investitorilor sunt încrezători în siguranţa locului de muncă, veniturile şi nivelul de trai, trei sferturi dintre ei nu au încredere în evoluţia viitoare a economiei locale. Cam același procent dintre ei cred că Banca Naţională a României va majora în continuare dobânzile în 2022, măsurile de protecție pentru o astfel de situație fiind rambursarea datoriilor, economisirea și cumpărarea de active criptografice.

În acest an, peste o treime dintre ei intenţionează să investească mai mult, în timp ce un procent similar intenționează să investească aceeaşi sumă ca în 2021. Domeniul în care mai mulţi români plănuiesc să investească în acest an este cel al criptoactivelor, iar două treimi dintre ei consideră că Bitcoin va fi cea mai bună opţiune de cumpărare de investiţii în următoarea perioadă.

În România, cei mai puţin îngrijoraţi de un posibil conflict în regiune sunt investitorii tineri, de până la 34 de ani, singura generaţie a cărei îngrijorare cu privire la un conflict a crescut fiind cea de peste 55 de ani.

Sondajul a fost efectuat de eToro, o platformă de investiţii cu active multiple, unul dintre principalii susținători financiari ai echipei de fotbal CFR Cluj.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut