Finanțare rapidă în lupta cu COVID-19

Kaufland și Asociația Act for Tommorow au anunţat adaptarea apelului lunii aprilie a programului Start ONG, astfel încât societatea civilă să poată înscrie proiecte care răspund nevoilor comunităților în contextul actual al răspândirii epidemiei de coronavirus.

Astfel, 66.000 de euro vor fi acordați în luna aprilie ONG-urilor, unităților de învățământ, centrelor de copii / bătrâni și grupurilor informale, pentru dezvoltarea și implementarea proiectelor de responsabilitate socială, prin care ajută comunitățile din care acestea fac parte, în trei domenii cheie: sănătate, social și educație.

Proiectele vor avea ca beneficiari: copii, bătrâni, persoane aparținând grupurilor defavorizate, persoane aflate în carantină sau în monitorizare la domiciliu, angajați care prin natura serviciului prestează muncă în condiții de expunere, cadre medicale, cadre didactice.

Apelul corespunzător lunii aprilie va fi lansat miercuri, 25 martie 2020, începând cu ora 09:00, pe www.startong.ro.

Proiectele pot fi înscrise pe 3 praguri de finanțare: * pragul 1: proiecte cu buget maxim de 1000 euro * pragul 2: proiecte cu buget între 1000 și 2500 euro * pragul 3: proiecte cu buget între 2500 și 5000 euro.

Detaliile referitoare la apelul din luna aprilie și aspectele privind aplicarea și evaluarea proiectelor sunt disponibile la adresa https://startong.ro/blog/ghid-program-start-ong-aprilie-2020-2/ În funcție de evoluția situației la nivel național, aceste modificări se pot menține și în luna mai, ținând cont de nevoile comunităților.

În 2020, finanțarea totală acordată pentru dezvoltarea micilor ONG-uri este de 500.000 de euro și își propune susținerea a aproximativ 130 de proiecte.

Articole din aceeasi categorie