Finanțare europeană de 6 milioane de euro pentru creșterea siguranței pacienților din spitalele clujene

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe și ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, au semnat contractul de finanțare a proiectului european ce vizează „Creșterea siguranței pacienților spitalelor din municipiul Cluj-Napoca ce utilizează fluide medicale”.

Proiectul, în valoare totală de 29.122.516 lei, are ca scop creșterea siguranței persoanelor internate în Spitalul de Recuperare și în cel de Boli Infecțioase, instituții medicale din subordinea forului administrativ județean, prin extinderea, reabilitarea și modernizarea infrastructurii instalațiilor electrice, de fluide medicale și de ventilare și tratare a aerului, precum și instalarea de sisteme de detectare, semnalizare și alarmare la incendii.

Conform celor anunțate, joi, de Consiliul Județean Cluj, la Spitalul Clinic de Recuperare va fi instalat un sistem de detecție și semnalizare la incendiu, respectiv unul de detecție și semnalizare oxigen. De asemeni, va fi creată o nouă infrastructură electrică pentru corpul A, una de ventilare și tratare a aerului pentru etajul 8 al aceluiași corp, precum și o infrastructură nouă de fluide medicale la etajele 1, 2, 5 și 6 ale corpului A.

La Spitalul Clinic de Boli Infecțioase va fi extins un sistem de detectare, semnalizare și alarmare la incendiu și va fi realizat unul nou în zona SAS-urilor (zonă tampon). De asemeni, va fi amenajat un sistem de ventilare mecanică, filtrare și tratare a aerului.

Proiectul, câștigat de CJ Cluj, a fost depus spre finanțare în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa Prioritară 9 „Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19”.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut