Finanțare de proiecte

Un nou apel de proiecte în cadrul programului „În stare de bine”, ce oferă organizațiilor nonguvernamentale granturi nerambursabile pentru a derula proiecte sustenabile pentru România, a fost lansat de Kaufland România.

Această a doua sesiune de depunere a proiectelor din acest an are loc între 21-23 iulie. Proiectele se depun online, pe platforma programului, disponibilă la www.instaredebine.ro. Domeniile vizate sunt cultura, sportul și viața sănătoasă. O atenție sporită este acordată proiectelor care se adresează cu prioritate grupurilor vulnerabile și care implică în mod activ beneficiarii și comunitățile din care fac parte.

Bugetul actualului apel de proiecte este de 2.244.500 lei. Bugetul unui proiect poate fi de minim 25.000 lei și maxim 235.000 lei, iar durata, între 2 și 6 luni. Organizatorii plănuiesc și o sesiune de informare online pentru toate organizațiile interesate, care va avea loc în  14 iulie.

Primul apel de proiecte din acest an, intitulat „În stare să ajut”, a fost lansat în aprilie, la începutul pandemiei, și a oferit finanțare ONG-urilor din întreaga țară care s-au mobilizat să ajute cadrele medicale și grupurile vulnerabile afectate.

Programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat cu sprijinul Fundației pentru Dezvoltarea Societății Civile, se adresează tuturor asociațiilor, fundațiilor și federațiilor care dezvoltă proiecte în domeniile cultură, sport și viață sănătoasă și care se adresează cu prioritate grupurilor vulnerabile.

M. T.

Articole din aceeasi categorie