Finanțare anti-pandemie pentru două unități medicale clujene

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Infrastructură Mare, a semnat 11 contracte de finanţare, în valoare totală de 124 milioane lei, pentru a sprijini spitalele şi centrele sociale în combaterea pandemiei, două dintre aceste unități fiind amplasate în județul Cluj.

Unul dintre proiecte prevede alocarea sumei de 8,96 milioane lei Institutului Inimii Niculae Stăncioiu din Cluj-Napoca, finanţare care va permite dotarea Institutului cu echipamentele de care are nevoie pentru a preveni răspândirea virusului şi tratamentul bolnavilor.

Un alt proiect proiect, pentru care sunt alocați 12 milioane lei Spitalului Orăşenesc Huedin, vizează asigurarea finanţării echipamentelor medicale şi de protecţie necesare pentru tratamentul bolnavilor, dar şi pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.
O sumă identică a fost alocată, în același scop, Spitalului Municipal Olteniţa din judeţul Călăraşi. Contractul de finanţare cu cea mai mare valoare, de 30,89 milioane lei, a fost semnat cu Spitalul Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin. Alte unități sanitare care vor beneficia de finanțare sunt Spitalul Târgu Cărbuneşti (25,74 milioane lei), Spitalul Orăşenesc Rupea (15,14 milioane lei), Spitalul Municipal Săcele (10,98 milioane lei), Spitalul Siret (2,70 milioane lei), Spitalul Orăşenesc Beclean (829.900 lei). Alte contracte asigură finanţări pentru centrele sociale din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş (4,23 milioane lei) și pentru centrele sociale rezidenţiale din Brașov (692.835 lei).

V.D.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut