Final de aventură europeană pentru Potaissa Turda

Echipa antrenată de Horațiu Gal nu a reușit să furnizeze surpriza și s-o elimine pe Fenix Toulouse, după o partidă retur dominate copios de francezi, care s-au impus mult mai clar decât o arată scorul.

 

Potaissa Turda a fost eliminată din competiţia de handbal masculin EHF European League, după ce a fost învinsă în deplasare de redutabila echipa franceză Fenix Toulouse Handball, cu scorul de 31-27 (17-12), marţi seară, în manşa secundă a turului al doilea preliminar. Vă reamintim că partida de la Turda s-a încheiat la egalitate, scor 35-35.

Echipa din Hexagon a dominat meciul de la un capăt la altul, a condus cu 4-0, a fost egalată, 4-4, apoi a avut 12-8 şi a intrat la pauză cu un avans de cinci goluri, scor 17-12. În ultimul sfert de oră al partidei, Toulouse s-a desprins chiar la şapte goluri, 29-22, şi chiar la opt goluri, 31-23, dar turdenii au marcat ultimele patru goluri ale meciului, însă a fost insuficient pentru calificare. Pentru învinși au marcat Cristian Ghiţă 7 goluri, Roland Thalmaier 4, Marius Szoke 4, Georgică Cîntec 3, Huba Talas 3, Răzvan Pavel 2, Teodor Pinţoiu 2, Daniel Pop 1 și Alexandru Ghivil 1. Golurile gazdelor au fost reuşite de Nemanja Ilic 9, Ayoub Abdi 6, Luc Steins 4, Pierrick Chelle 4, Edouard Kempf 3, Goncalo Martins Vieira 1, Pierre Soudry 1, Uros Borzas 1, Nori Ben Halima 1 și Henrik Jakobsen 1. Și HC Dobrogea Sud Constanța a părăsit competiția, după ce a fost învinsă greu de valoroasa echipă portugheză Sporting Lisabona, cu 22-21 (10-12), în aceeași fază a întrecerii. HC Dobrogea Sud Constanța şi Sporting Lisabona au terminat la egalitate în tur, la Constanţa, scor 27-27.

Constănţenii au condus pe tabelă trei sferturi din meciul de la Lisabona, au ratat două aruncări de la 7 metri în momente importante ale partidei şi au irosit câteva atacuri importante în ultimul sfert de oră, care i-au costat calificarea. În primele 20 de minute, cele două echipe au alternat la conducere pe tabela de marcaj, după care echipa de la malul Mării Negre s-a desprins şi a intrat la pauză cu 12-10. În debutul părţii secunde, HC Dobrogea Sud şi-a mărit avansul, la 14-10. Sporting a reuşit egalarea în mn. 45, 17-17, după trei goluri consecutive, iar în ultimele zece minute nu a mai fost condusă, reuşind să facă diferenţa.

Pentru HC Dobrogea Sud au marcat Vitali Komogorov 4 goluri, Zoran Nikolic 4, George Buricea 3, Gabriel Ilie 2, Ciprian Şandru 2, Ionuţ Nistor 2, Irakli Cikovani 1, Igor Radojevic 1 și Fabio Rocha Chiuffa 2. Golurile lusitanilor au fost reuşite de Francisco Tavares 7, Frankis Carol Marzo 6, Nuno Silva Soares Roque 2, Darko Djukic 2, Carlos Ruesga Pasarin 1, Jens Schoengarth 1, Pedro Veitia Valdez 1, Salvador Salvador 1 și Theo Jacques Clarac 1.

 

Cristian FOCȘANU

Recomandat pentru dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut