Filmul ”Capra cu Trei Iezi” ajunge și în Cluj-Napoca

Filmul Capra cu Trei Iezi (premiul publicului la TIFF 2022) intră oficial în cinematografe vineri 28 octombrie, iar în Cluj-Napoca va rula la Cinema City Iulis Mall.

Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi.

În România rurală a secolului al XIX-lea, izolată de lume, o văduvă și mamă a trei copii (actrița Maia Morgenstern) este nevoită să țină piept unui vechi prieten de familie care, văzându-i fără apărare, își dă-n vileag adevărata natură sadică (actorul Marius Bodochi). Filmul îşi propune să dezvăluie adevărata natură a faimoasei poveşti pentru copii şi să prezinte publicului o nouă perspectivă, una care oferă imaginea reală a tragediei, dincolo de personificări și cântece vesele. Inclusă în ciclul de învățământ primar la scurt timp după publicare și ilustrată în primele pagini ale Abecedarului din anii ‘70-‘90, povestea “Capra cu trei iezi” de Ion Creangă încă este una dintre cele mai populare dar și cele mai.troversate povești românești pentru copii.Filmul urmează îndeaproape firul narativ al poveștii lui Creangă dezvoltând elementele subtile și păstrând, în mare parte, dialogul original.

Maia Morgenstern, Marius Bodochi, Luana Georgiță și Victor Canache

Echipa formată din regizorul Victor Canache și producătoarea Luana Georgiță a lucrat timp de 6 ani pentru a duce în cinema această poveste arhi-cunoscută de români, dar niciodată ecranizată până acum. Filmările au avut loc în timpul pandemiei, în satul Malul cu Flori, iar actorii care interpretează rolurile celor trei iezi au fost aleși dintre copiii din sat: Antonio Gavrilă, Răzvan Ilina şi Silviu Corbu. Platoul de filmare – o casă țărănească – a fost construit de Victor și Luana, cu materiale provenite de la o construcție mai veche.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut