Fiii Cămărașului s-au reîntâlnit în vatra satului

Așa cum menționam și în reportajul ultimei ediții a sărbătorii ,,Fiii Cămărașului’’, din 2019, aici s-a statornicit, în fila calendarului, ca în penultima duminică a lui cireșar, fiii satului și ai comunei din această frumoasă zonă a Câmpiei Transilvane să revină pe tărâmurile copilăriei.

Primarul Marcel Mocean

Ca și în anii trecuți, convocare inițiată de primarul comunei, dl. Marcel Mocean și Consiliul local și a asociației ,,Fiii Cămărașului’’ condusă de dna Ani Uțiu, a avut ecoul scontat spre marea bucurie a părinților, bunicilor și rudelor să-și revadă fiii, fiicele, nepoții și prietenii îndepărtați de glia străbună pe drumurile vieții și destinului, unele din ele destul de necunoscute și obositoare.

După doi ani de interdicții publice, ediția a XIV-a fost pregătită în cele mai bune condiții de conducerea comunei, cele două zile de sărbătoare, în care prima a coincis cu Ziua Internațională a IEI românești, au excelat prin sport, dans, cântec, voie bună și un venerabil respect și atenție pentru tâmplele argintii care au trudit în acest spațiu al Câmpiei Transilvane destul de frământat în decursul istoriei.

Inițiatorul acestei sărbători, Marcel Mocean, unul dintre cei mai tineri primari din unitățile administrativ – teritoriale ale județului Cluj de acum 18 ani, a rostit cuvântul de deschidere a întâlnirii Fiilor comunei Cămărașu, arătând, între altele, ca la această sărbătoare de suflet trebuie să domine buna dispoziție, imensa bucurie a revederii și optimismul că avem energiile necesare trecerii peste greutățile acestor vremuri dominate nu doar de pandemii, ci și de inflație fără precedent.

Continuarea articolului este disponibilă doar pentru abonați...
Vă rugăm să accesați pagina . Nu sunteți încă abonat ? Abonați-vă

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut