Festivalul Zilele muzicii camerale studențești are acum un nume: „Ensemble”

Festivalul Zilele muzicii camerale studențești ajunge la ediția cu numărul doi și se pregătește să ne aducă, între 14 și 16 martie, trei seri muzicale memorabile, într-o incursiune amplă din baroc și până în contemporaneitate.

Manifestarea, așa cum au ținut să sublinieze organizatorii în cadrul conferinței de presă, oferă tinerilor studenți ai instituției șansa de a-și pune în valoare munca și talentul, șansa de a se face cunoscuți publicului larg care, de asemenea, va putea audia un repertoriu cât se poate de variat și, desigur, să fie astfel părtaș la evoluția talentelor de mâine ale scenei concertistice.

„Este și un cadru festiv în care studenții au ocazia să se asculte reciproc și să vadă care este nivelul. Frumusețea acestui gen constă și în faptul că nu suntem individualiști,” a spus conf. univ. dr. Marta Cîrlejan, profesor de muzică de cameră în cadrul ANMGD, organizatorul festivalului. Aceasta a evidențiat că „Ensemble”, numele ales manifestării odată cu actuala ediție, sugerează tocmai munca și creația colectivă, specifică genului cameral.

„Este un eveniment foarte important pentru noi. Ne dorim să promovăm o muzică de calitate, să promovăm studenții noștri. Anul acesta, interesul este crescut, mai mulți studenți și-au manifestat dorința să participe. Ne bucurăm și sperăm să fie o sărbătoare a muzicii, să fie și pentru publicul clujean o experiență frumoasă”, a spus profesorul Liviu Deac, decanul Facultății de Interpretare muzicală, mulțumind tuturor celor implicați, conducerii instituției, studenților și profesorilor care i-au pregătit.

„Având ocazia de a prezenta pe scenă ceea ce am lucrat, am fost mai atenți la detalii și am lucrat cu mai mult entuziasm. În același timp, am dezvoltat munca în echipă, am învățat că ceea ce facem noi individual are sens doar dacă e în concordanță cu ceea ce fac ceilalți”, a transmis Oana Ardelean, studentă în anul II, secția vioară.

În perioada 14-16 martie, grupurile camerale vor urca pe scenă începând cu ora 19:00 în Studioul de concerte al ANMGD. Cât privește edițiile viitoare, organizatorii doresc ca festivalul să primească o anvergură națională, urmând să lanseze instituțiilor de profil din țară invitația de a participa.

Iulia GHIDIU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut