Festivalul Verde la Turda

Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu” Turda se alătură în acest an participanților la ediția a treia a „Festivalului Verde la Turda” care se desfășoară în perioada 22– 31 mai 2024. La inițiativa Bibliotecii Municipale ”Teodor Murășanu” Turda, sâmbătă, 25 mai 2024, se organizează în cadrul „Festivalului Verde la Turda” colectare și predare a deșeurilor de hârtie.

Pentru sâmbătă biblioteca are deja pregătiți 19 saci și 23 de cutii cu hârtie care așteaptă să fie reciclată. „Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu” Turda continuă acţiunile de susţinerea unui mediu curat şi pentru un consum responsabil. Nu o dată atelierele noastre creative au avut la bază arta recuperării şi reciclarea artistică. Până la urmă, sustenabilitatea presupune atingerea unui scop comun, prin depunerea unui efort colectiv, de către oamenii unei comunități, care împărtășesc anumite valori. Când ne gândim la felurile în care putem proteja mediul, ne vin în minte diverse schimbări pe care le putem implementa, precum reciclarea și separarea gunoiului în categorii, folosirea mijloacelor alternative de transport sau a pungilor de pânză atunci când mergem la cumpărături.”, precizează Daniela Deac, directorul Bibliotecii Municipale ”Teodor Murășanu” Turda.

Campanie împotriva risipei

Biblioteca turdeană a organizat mai multe activități cultural-educative de conștientizare a mediului curat. Astfel, în data 19 aprilie 2024, în cadrul atelierelor creativ-educative defășurate cu elevii din clasele IA și IB de la Școala gimnazială ”Horea, Cloșca și Crișan” Turda, s-a realizat din pahare de unică folosință personajul Pinguinul Apolodor.

În perioada 1-23 aprilie 2024 biblioteca a organizat o campanie împotriva risipei și împreună cu elevii de la Școala “Andrei Șaguna” s-au colectat dopuri de plastic la „Şcoala verde”, în cadrul Parteneriatului ”Prietenii bibliotecii”. La proiect s-au alăturat elevi de la Școala gimnazială ”HCC” Turda. Dopurile colectate vor fi utlizate ulterior în cadrul atelierelor de reciclare artistică. În 24 aprilie 2024 în cadrul „Săptămânii verzi” la Școala Gimnazială „Ioan Opriș” s-au organizat ateliere de personaje din poveşti din materiale reciclabile cu elevii din clasa pregătitoare C. În 25 aprilie 2024 s-a sărbătorit „Săptămâna verde” alături de cinci grupe de preșcolari de la Grădinița ”Prichindelul Isteț” bibliotecarii explicând copiilor importanța reciclării și a naturii pentru oameni, păsări și animale. În aceeași zi, împreună cu elevii de la Școala Gimnazială ”Ioan Opriș” din clasa pregătitoare A bibliotecarii au vizionat filmul ”Copacul Darnic” și din materialele reciclabile s-au realizat personaje din povești: ursuleți, broscuțe și regi. De asemenea, în 10 mai 2024, la Şcoala Gimnazială “Andrei Şaguna” Turda biblioteca turdeană a organizat ateliere de confecţionat adăposturi şi hrănitoare pentru păsări din materiale reciclabile, iar, în 13 mai 2024, a susținut ateliere educativ-creative cu și despre reciclare cu preșcolarii de la Grădiniţa „Căsuța Piticilor”.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut