Festivalul Verde la Turda revine!

Cea de-a treia ediție a Festivalului „Verde la Turda” va avea loc în perioada 22 – 31 mai 2024 și cuprinde o serie de activități de informare și bune practici privind protejarea mediului înconjurător, oferind soluții eficiente pentru un mediu și un oraș mai verde. Festivalul se adresează elevilor, profesorilor din toate ciclurile de învățământ și tuturor cetățenilor din Turda.

Evenimentul va debuta în 22 mai cu ora de ecologie în cadrul căreia va avea loc igienizarea stațiilor de Transport Public Urban și a carosabilului iar în 23 mai se va desfășura o acțiune de ecologizare a malului drept al râului Arieș. Programul mai cuprinde: 24.05.2023 – Salubrizare și igienizare Valea Racilor și Lacuri Băi Sărate; 25.05.2023 – Campanie de colectare și reciclare hârtie de la instituțiile de învățământ din Turda; 26.05.2024 – Dezinsecție și deratizare spații verzi DDD INSECTO; 27.05.2024 – Promovarea proiectelor de mediu (Școli, licee, ONG-uri, grădinițe, cluburi sportive) –Asociația Club Științific Turda, Amos, Banca Regionala pentru alimente Cluj, Sănătatea printr-o alimentație corectă și sport cu Dana Ștef (Kangoo Jumps), handbal interactiv cu AHC Potaissa Turda juniori, volei cu Clubul sportiv Mosavo kids, trupa de majorete Phoenix, Activități TUP Turda, Parada costumelor reciclabile, Ora de sănătate-STOMA4U-Laura Dent; 28.05.2023 – Campanie colectare deșeuri voluminoase, igienizare containere puncte gospodărești, plantare material dendofloricol spații verzi; 29.05.2024 – îngrijire spații verzi și salubrizarea carosabilului – zonele lacurilor Băi Sărate și Salina Turda; 30.05.2023 – Colectare selectivă a deșeurilor electrice, baterii uzate (DEEE-uri) RoEcollect; 31.05.2023 – Refacere marcaje treceri pietoni – din proximitatea instituțiilor de învățământ.

Totodată, vor fi refăcute marcajele pentru trecerile de pietoni din apropierea instituțiilor de învățământ.

„Activitățile și campaniile de informare pregătite în cadrul acestui proiect au ca scop creșterea conștientizării și educarea comunității privind importanța protejării mediului înconjurător.

Vă așteptăm cu drag să participați la Festivalul „Verde la Turda” și să contribuiți activ la protejarea mediului înconjurător. Împreună putem face Turda mai verde!”, a transmis Primăria Turda, preizând că primele ediții ale festivalului au fost apreciate de comunitatea turdeană, motiv pentru care în acest an cu activități interesante și interactive.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut