Festivalul Regal de Operă Virginia Zeani, la Cluj-Napoca

Melomanii sunt invitaţi la unul dintre cele mai apreciate titluri din repertoriul operistic internaţional, prezentat de artiştii Operei Naționale Române Cluj-Napoca. E vorba de spectacolul Carmen ce va fi prezentat în cadrul Festivalului Regal de Operă Virginia Zeani ce se va desfășura în luna octombrie cu un program artistic excepțional, susținut de teatre lirice naționale și care îi dedică spectacole Virginiei Zeani, aflată în pragul vârstei de 96 de ani.

Evenimentul a luat naștere la inițiativa Festivalului Regal de Operă Virginia Zeani și a Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, dorindu-se a fi o lună aniversară a legendarei soprane. Opera clujeană va participa în acest context prin prezentarea spectacolului Carmen de Georges Bizet, sub bagheta dirijorului David Crescenzi. „Este un privilegiu și o misiune pentru Opera Națională Română din Cluj-Napoca, un prestigios reper cultural european și primul teatru liric al României, să ducă mai departe mesajul de excelență al uneia dintre personalitățile transilvane emblematice, cu relevanță la nivel național și internațional. Omagiem o voce imensă, modelată de pasiune, și un parcurs profesional exemplar, ghidat de înalte valori profesionale și morale. Misiunea noastră este să împărtășim harul și o facem cu bucurie mai ales acum, evocând impresionantul palmares al unei artiste care a fermecat lumea prin viziune și educație – păstrându-și totodată, modestia, gentileţea și iubirea pentru ceilalți”, a declarat lect. univ. dr. Florin Estefan Manager General al Operei Naționale Române din Cluj-Napoca.

Spectacolul Carmen de Georges Bizet va fi prezentat de artiștii Operei clujene duminică, 24 octombrie, de la ora 19, în Sala Mare a Operei. „Ne vom îndrepta gândurile către legendara soprană Virginia Zeani, lăsându-ne ghidați de interpretarea orchestrei și artiștilor Operei. Tenorul Hector Lopez și mezzosoprana Iulia Merca se vor afla în rolurile protagoniștilor. Spectacolul va aduce și un rol în debut pentru baritonul David Pogana, care se va afla pentru prima dată în pielea personajului Escamillo”, a transmis Opera Naținală Română din Cluj-Napoca.

În vârstă de 95 de ani, Virginia Zeani locuieşte în prezent în Statele Unite ale Americii.

„Mă bucur să ştiu că festivalul reuneşte, de fiecare dată, un public frumos şi generos, necontenit avid de reverie şi valoare. Vă mulţumesc şi sunt onorată că îmi sunteţi alături, chiar şi în acest mod mediat, în fiecare an. Vă sunt şi eu cu gândul aproape, în muzică, prietenie şi iubire”, declara Virginia Zeani, în 2019, citată în comunicatul de presă.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut