Festivalul „Dumitru Fărcaș” | Regal de muzică și dans

*vineri, 2 septembrie, ora 18.30* Auditorium Maximum

A doua zi de festival va oferi publicului un regal folcloric în sala Auditorium Maximum a Universității Babeș-Bolyai, începând cu ora 18:30. Accesul gratuit se va realiza începând cu ora 18:00, în limita locurilor disponibile, anunță organizatorii în comunicatul de presă.

Artiștii care ne vor încânta sunt interpreții Sava Negrean-Brudașcu și Ionuț Fulea, solistele Maria Casandra Hauși, Gabriela Ardusătan, taragotiști care îl poartă în suflet și în cântul lor pe Maestrul Dumitru Fărcaș: Petrică Pașca, Adi Neamțu, Cristian Totpati, Gică Damian, Andrei Ioan Haneș, Ioan Sas, Dănuț Goia, Claudiu Avram și tânărul Iliuță de la Jina.

Acompaniamentul orchestral va fi asigurat de Orchestra „Cununa Transilvană” a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, sub conducerea Maestrului Ovidiu Barteș, se arată în comunicatul de presă.

Grupul Iza și Grupul de tulnicărese „Tulnicul-Sunetul Viu al Apusenilor” vor aduce muzica autentică din zestrea românilor, iar Ansamblul Folcloric Studențesc „Mărțișorul” ne va încânta cu suite de dansuri și cântece mult îndrăgite. Totodată, Frații Cazanoi au pregătit pentru dumneavoastră un moment muzical de neuitat și bună dispoziție.

Iulia GHIDIU           

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut