Festivalul Dumitru Fărcaș: O celebrare a muzicii folclorice autentice alături de invitați speciali

O nouă ediție a festivalului Dumitru Fărcaș va avea loc în perioada 2-4 noiembrie la Cluj-Napoca.  „Fundația Dumitru Fărcaș vă invită să celebrați zestrea inestimabilă pe care Maestrul Dumitru Fărcaș ne-a lăsat-o! Va fi un cadru emoționant în care oameni de suflet, prieteni ai maestrului, alături de artiști de excepție ai scenei naționale și internaționale, vă vor purta într-un univers muzical de neprețuit!”, au anunțat organizatorii.

Programul festivalului propune evenimente emoționante: în 4 noiembrie, de la ora 18:00Concert folcloric de gală cu Orchestra Națională Lăutarii din Chișinău condusă de Maestrul Nicolae Botgros aflați pentru prima dată la Cluj-Napoca, alături de Angela Buciu, Florica Zaha, Veta Biriș, Matilda Pascal Cojocărița, și mulți alții. Totodată, de la ora 21:00 sunteți așteptați și la evenimentul Hori și joc pe muzica unor tarafuri tradiționale din Transilvania, Maramureș și Banat, (Taraful lui Emiluț de la Gherla, Frații Sicuța din Botiza și Taraful Frații Vincu, Banat) cărora li se vor alătura și alți instrumentiști și tânăra generație de taragotiști. Oricine vrea să cânte e binevenit! Cele 2 evenimente vor avea loc sâmbătă, la Casa de Cultură a Studenților Dumitru Fărcaș din Cluj-Napoca, iar biletele sunt disponibile online bilete.ro/festivalul-dumitru-farcas/ , în magazinele Inmedio & RELAY, Vodafone, Germanos – Telekom, Oficiile Poșta Română, precum și în Agenția de bilete a Operei Naționale Române Cluj-Napoca.

Joi și vineri, 2 și 3 noiembrie, sunteți așteptați la alte două evenimente de suflet, la care accesul este gratuit, în limita locurilor disponibile.

În 2 noiembrie, de la ora 18:00, va avea loc la Muzeul Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca, Vernisajul Dumitru Fărcaș – OMUL din spatele taragotului – o călătorie vizuală și sonoră ce ne invită să descoperim multe detalii mai puțin știute despre taragot și instrumentele de suflat tradiționale în inima tradițiilor românești. Alături de Călin HanToth Jozsef, dar și mulți alți invitați ale căror nume le vom dezvălui curând, vom explora lumea maestrului Dumitru Fărcaș, descoperind povestea omului din spatele muzicii ce a atins sufletele a multor generații. Va fi o seară plină de amintiri, muzică și comunitate, într-o atmosferă caldă și primitoare, completată de o degustare de vin.

Ziua a doua a festivalului, ne aduce mai aproape de rădăcinile noastre culturale printr-un concert tribut emoționant. În 3 noiembrie, de la ora 18:00, vă invităm la Casa de Cultura a Studenților Dumitru Fǎrcaş din Cluj-Napoca pentru a celebra muzica inegalabilei Maria Tănase și a iubitului nostru maestru, Dumitru Fărcaș: Concertul tribut Maria Tănase și Dumitru Fărcaș. Alături de invitații Irina Sarbu, Cristian Totpati, Orchestra New Hope – dirijor Simona Strungaru, Taraful Fraților Cazanoi, dar și de actrița Elena Ivanca, ne vom lăsa purtați de muzică, redescoperind frumusețea și profunzimea folclorului românesc. Fiecare notă muzicală va fi o punte între trecut și prezent, între inimile noastre și esența autentică a culturii noastre.

Gazda evenimentelor va fi îndrăgita prezentatoare TV Iuliana Tudor, iar noi vă invităm cu mare drag să descoperiți întreg programul pe pagina de FacebookFundația Dumitru Fărcaș.

Fundația Dumitru Fărcaș are ca scop promovarea artei tradiționale romanești, în special a creației artistice a Maestrului Dumitru Fărcaș, promovarea tradițiilor și a autenticității valorilor satului românesc și promovarea tinerelor talente, în țară și peste hotare.

 

 

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut