Festivalul Armenopolis, la Gherla

Gherlenii întotdeauna au știut să-și respecte obiceiurile și tradițiile. După doi ani de pandemie, Primăria și Consiliul Local al Municipiului Gherla organizează o nouă ediție a Festivalului Armenopolis, de fapt continuarea Zilelor Orașului, tradiționala sărbătoare anuală a locuitorilor urbei de pe Someș,  eveniment ce polarizează interesul populației locale, dar și al oaspeților din alte localități.

În această vară manifestările au loc în perioada 19-21 august, iar programul oferit de organizatori este deosebit de bogat și variat. Spectacolele se desfășoară pe scenele amenajate în centrul orașului și în parcul mare, unele concerte având ca loc de desfășurare curtea interioară a Muzeului de Istorie, de pe strada Mihai Viteazu nr. 4. Desigur, cu ocazia evenimentului sunt satisfăcute  toate gusturile și preferințele tuturor amatorilor de muzică. Vor urca pe scenă trupa Direcția 5 și îndrăgiții interpreți de muzică populară Angela Rusu și Aurel Tămaș, Ad Libitum Voices, alături de mesagerii folclorului someșan, printre care amintim și ansamblurile de dansuri populare. Pe scena din parcul mare, până seara târziu vor mixa DJ locale, în frunte cu tânărul Albin Kaczka, iar în cadrul arhitectonic de mare valoare al muzeului au loc concerte de muzică folk și pop-rock, în prezentarea artiștilor locali. Tot în curtea muzeului se va desfășura, în 20 august, de la ora 15:00,  „Lecția de istorie vie – Terra Dacica Aeterna”, așteptată cu interes mai ales de copii.

Din programul ediției a II-a a Festivalului Armenopolis nu lipsesc nici lansările de carte. În după amiaza zilei de 19 august, în  centrul orașului va fi prezentată noua carte a scriitorului gherlean Nicolae Suciu, „Pelerin pe cărări de suflet”. Venind vorba de omul de litere în vârstă de 85 de ani, să amintim că zilele trecute domniei sale i-a fost acordată Diploma „Virtutea Literară”, oferită de Liga Scriitorilor din România.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut