Festival internațional montan la Cluj-Napoca

Ediţia din acest an a Festivalului internațional montan din Cluj-Napoca conţine, printre altele, 12 premiere naționale și internaționale de film, prezentarea a două expediții românești, un exercițiu public de salvare montară cu elicopter şi o expoziție de fotografie montană.

Proiecţiile de filme includ producții de anvergură, precum „The Pathan Project” (Franța 2019), “The Patagonia Triple Crown” (Chile, 2019) – ambele premiate internațional, dar și seria “Reel Rock 14” (USA, 2019).

Cele două expediţii româneşti prezentate sunt Ascensiunea pe fața Sud-Estică a masivului Pumori (7161 m, Himalaya), denumită Călătoria Micului Prinț de Romeo Popa, Zsolt Torok (†) și Teofil Vlad, ascensiune propusă pentru prestigioasa distincție Les Piolets d’Or în 2019, precum şi expediția pe fața Nord-Estică a masivului Chobutse, denumită Full Time Challenge de echipa formată din Mihnea Prundeanu și Kyriakos Rossidis.

Exercițiul public de salvare montară cu elicopter va avea loc duminică, 24 noiembrie, în organizarea Salvamont Cluj, pentru a conștientiza publicul asupra importanței acestei unități și aniversarea celor 50 de ani de existență.

Expoziția de fotografie montană TMF2019 include 60 de lucrări, care vor fi expuse la Cercul Militar.

Festivalul mai cuprinde expoziția tematică “La Lumière des Alpes” (la Institutul Francez din Cluj-Napoca), un set de 15 ateliere practice pentru publicul amator de natură și outdoor, precum şi Gala Transylvania Mountain Festival 2019, în cadrul căreia se vor decerna distincțiile și trofeele pentru fotografie, film, inovare și activitate montană.

Evenimentul se adresează, în primul rând, dar nu numai, practicanților de schi, escaladă, ciclism montan, alergare montană, canyoning, alpinism, speologie, parapantă și drumeție în natură, precum și amatorii de fotografie și video outdoor. Elevii și copiii beneficiază de activități distractive și educative, dedicate.

Articole din aceeasi categorie