Festival internațional de folclor la Gherla

După o pauză de un an din cauza pandemiei, la sfârșitul acestei săptămâni, în municipiul Gherla are loc cea de a XXV-a ediție a Festivalului internațional de folclor. Organizată de Fundația „Téka”, tradiționala manifestare artistică reunește mai  multe ansambluri de dansuri populare din țară și de peste hotare.

Festivalul începe încă de vineri, 27 august, când în centrul orașului locuitorii au parte, între orele 10:00-19:00, de un Târg meșteșugăresc, iar în intervalul orar 16:00-17:00 copiii sunt angrenați în diferite activități meșteșugărești. Seara de vineri este dedicată spectacolelor folclorice. Pe scena amenajată în Piața Libertății, începând de la ora 18:00, gherlenii și oaspeții festivalului se pot delecta la un spectacol de dansuri populare, iar la ora 19:00, în Catedrala Armenească va începe concertul susținut de interpreții Sebestyén Márta și Andrejeszki Judit.

Sâmbătă, 28 august, între orele 9:00-19:00, pe faleza din centrul municipiului are loc Târgul meșteșugăresc. La ora 11:00, pe scena în aer liber, prof. dr. Szekely Melinda va prezenta frumusețea și varietatea portului popular, în timp ce la ora 17:00, cu contribuția formației Folker, se va organiza un concert de muzică populară pentru copii. Amatorii folclorului, începând de la ora 18:00, au ocazia de a admira evoluția celor mai bune formații de dansuri populare participante la această ediție jubiliară a festivalului. La ora 21:00 va avea loc un concert de muzică populară.

Fiecare seară se va încheia cu „Casa Dansului”, locația fiind Liceul Teoretic „Kemény Zsigmond” de pe strada Fermei.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut