Fenomene meteo „fără pagube majore”, la Cluj

În cursul zilei de marți, 23 august și al nopții de marți spre miercuri salvatorii au intervenit în 58 localități din 19 județe – unul dintre acestea fiind Cluj – pentru înlăturarea efectelor generate de vremea rea.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, pompierii militari au acționat în sprijinul populației și administrației publice locale pentru evacuarea apei din 5 case, 26 curți, un subsol, o stradă. Totodată, echipajele operative au acționat pentru degajarea a 72 copaci și 7 stâlpi de electricitate rupți de vântul puternic. În urma acestor evenimente, 13 autovehicule au fost avariate. Pompierii au intervenit și pentru îndepărtarea unor elemente de construcție desprinse de la nivelul a 4 imobile.

Circulația rutieră a fost temporar blocată pe un drum național (DN 67C/AB) din cauza apei și aluviunilor acumulate pe carosabil și restricționată pe 5 drumuri naționale și pe 5 drumuri județene din cauza copacilor căzuți pe carosabil.

La nivelul județului Cluj nu au fost înregistrate pagube însemnate în urma fenomenelor meteo. Potrivit ISU ”Avram Iancu”, au fost semnalate câteva evenimente izolate, cum ar fi arbori căzuți pe străzile Cantonului, Albac, Grădinarilor și pe drumul dintre Cluj-Napoca și Pădureni. În două situații a fost solicitat sprijin pentru evacuarea apei din locuințe de pe străzile Oașului din Cluj-Napoca și Ion Corvin din Turda. Au mai fost semnalate linii de transport a energiei electrice avariate pe străzile Aurel Vlaicu, Teodor Mihali și Gorunului din municipiul Cluj-Napoca, respectiv linii electrice căzute peste un autoturism. De asemeni, au fost semnalați arbori căzuți între localitățile Gârbău și Căpușu Mare.

Pentru soluționarea urgențelor semnalate în teren, forțele ISU Cluj au fost sprijinite de echipe ale Serviciului Spații Verzi din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, Regia Apă Canal și echipe de intervenție ale distribuitorului de utilități.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut