Farmec se implicã activ în formarea profesionalã a elevilor ca viitori specialişti ai sectorului cosmetic

Farmec- cel mai mare producãtor român de cosmetice, susţine formarea profesionalã a elevilor, atât prin asigurarea resurselor umane şi financiare, precum şi prin oferirea propriu-zisã de oportunitãţi de practicã pe perioada studiilor. Astfel, Farmec devine unul dintre cei mai importanţi susţinãtori al învãţãmântului profesional dual.
Odatã cu începerea noului an şcolar 2019-2020, a fost creatã prima clasã de învãţãmânt dual de „Chimie Industrialã”, un pas important în calificarea profesionalã ca operator în industria de medicamente şi produse cosmetice.
Proiectul educativ este realizabil prin implicarea activã a companiilor clujene Farmec şi Terapia – ca parteneri de practicã a Colegiului Tehnic Ana Aslan, precum şi al Primãriei Cluj-Napoca.
“Ne dorim ca generaţiile actuale şi cele viitoare sã devinã specialişti în profesiile viitorului. Astfel, încercãm sã ne implicãm constant în acest parteneriat de care suntem mândri, respectiv cel dintre Farmec, Terapia şi Colegiul Tehnic Ana Aslan, fostul liceu de chimie. În cadrul acestui proiect, ne propunem sã îi determinãm pe elevi sã deprindã abilitãţi şi competenţe specifice domeniului cosmetic. Dorim sã familiarizãm elevii cu piaţa muncii şi cu ce presupune un post în industria cosmeticã, întrucât resimţim acut nevoia mai multor specialişti în acest domeniu care presupune multã atenţie şi rigurozitate. Consider cã orice instituţie sau companie, fie cã e din domeniul public sau privat, trebuie sã se implice activ în instruirea din cadrul şcolilor şi în cursuri de specialitate sau oportunitãţi de practicã, dacã îşi doresc un flux constant de personal calificat. Acest proiect reflectã misiunea companiei de a se implica în comunitatea localã şi de a susţine activ dezvoltarea profesionalã a tinerilor”, a declarat Mihaiela Pura, Manager Resurse Umane.
Cele douã companii clujene pun la dispoziţia elevilor, atât laboratoare de specialitate, secţii de producţie, echipamente profesionale, cât şi politici de motivare şi dezvoltare implementate pe parcursul anului şcolar în curs, precum burse lunare sau suplimente economice, în funcţie de algoritmii de performanţã înregistraţi de elevii cursanţi. Un alt stimulent pentru elevi este posibilitatea angajãrii în companie imediat dupã absolvirea studiilor.
Despre Farmec S.A. Cluj-Napoca

Farmec S.A. Cluj-Napoca – cel mai mare producãtor de cosmetice cu capital 100% românesc – rãmâne un brand emblemã pentru România. Portofoliul companiei impresioneazã o lume întreagã prin produse moderne, concepute în laboratoare performante. Compania are certificare internaţionalã GMP şi comercializeazã produsele din portofoliu în aproximativ 30 ţãri.

Articole din aceeasi categorie