Farmec poate produce dezinfectanţi de mâini doar peste circa o lună şi jumătate

Compania Farmec a anunţat că însă testele de eficacitate pentru dezinfectanţii de mâini durează în jur de 4-5 săptămâni, astfel că producţia efectivă ar putea începe abia peste o lună.

Compania Farmec afirmă că, în prezent, se află în dialog permanent cu autoritățile și cu furnizorii de materii prime și de ambalaje pentru a demara cât mai curînd producţia de biocide, iar acum se află în etapa obținerii tuturor aprobărilor pentru producția în regim de urgență a biocidelor. Compania aşteaptă să primească, în zilele următoare, avizele oficiale pentru produsele dezinfectante pentru suprafețe de la Comisia de Biocide.

Însă, în cazul dezinfectanților pentru mâini trebuie realizate teste de eficacitate, în laboratoare autorizate, care dureză 4-5 săptămâni și încep săptămâna aceasta. Ulterior, aceşti dezinfectanţi vor fi supuşi spre avizare Comisiei de Biocide, care a transmis companiei că va urgenta procedura.

Farmec afirmă că, la ora actuală, aceasta este prioritatea numărul 1 a companiei care îşi foloseşte „toate resursele pentru o soluționare eficientă și responsabilă, în beneficiul sănătății publice”.

V.D.

Articole din aceeasi categorie