Help Net Farma cumpără 6 farmacii clujene

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţiile prin care Help Net Farma intenţionează să preia 8 farmacii deţinute de Tri Farm SRL, precum şi compania Ecofarmacia Network SRL care deţine farmacii şi în judeţul Cluj.

Help Net Farma, parte a grupului german Phoenix, are ca obiect principal de activitate comerţul cu amănuntul al produselor farmaceutice prin magazine specializate şi operează, în România, lanţul farmaceutic cu acelaşi nume. Tri Farm comercializează cu amănuntul produse farmaceutice şi parafarmaceutice prin magazine specializate. Din cele 8 farmacii ce urmează a fi preluate de Help Net, 7 sunt situate în Constanţa şi una în Râmnicu Sărat. Ecofarmacia Network operează 33 de farmacii localizate în centrul Transilvaniei, 6 dintre acestea fiind situate în judeţul Cluj, prin intermediul cărora comercializează cu amănuntul produse farmaceutice şi parafarmaceutice.
În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că aceste două operaţiuni nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea lor cu un mediu concurenţial normal. Deciziile vor fi publicate pe site-ul autorităţii de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.

Articole din aceeasi categorie