Fântâna arteziană din Parcul Central va avea iluminat arhitectural!

Municipalitatea clujeană vrea ca Parcul Central să devină mai atractiv pentru vizitatori. În acest sens, consilierii locali vor dezbate un proiect de hotărâre privind realizarea unui sistem de iluminat arhitectural la fântâna arteziană din Parcul Central Simion Bărnuțiu.

Concret, investiţia presupune amplasarea unor sisteme de iluminat echipate cu tehnologie LED în dreptul fântânii. Proiectul este o inițiativă a primarului Emil Boc.

În prezent, “fântâna arteziană nu deține un sistem de iluminat arhitectural, iar iluminatul ei se realizează numai prin aportul luminii din jur, ca rezultat al iluminării aleilor. În jurul fântânii arteziene, există un sistem de iluminat public format din patru aparate de iluminat LED pe stâlpi de aluminiu, destinat însă doar aleilor de acces”, se arată în proiect.

Astfel, se va monta un sistem de iluminat arhitectural cu aparate LED, conform studiului de fezabilitate şi se vor amplasa aparate de iluminat pe stâlpi şi în interiorul cuvelor fântânii. Toate aparatele de iluminat propuse în interiorul fântânii sunt cu control RGB-W, adică permit un control dinamic al culorii luminii.

Obiectivul investiţiei îl reprezintă creşterea nivelului de atractivitate a spaţiului public pe timpul nopţii şi serii în zona Parcului Central, prin punerea în valoare a fântânii, monument istoric de categoria B. Acesta, stimulează, de asemenea, dezvoltarea economică prin continuarea vieţii urbane în areal şi după lăsarea serii, oferind un plus de frumuseţe zonei în care este amplasată, stârnind interesul prin vizitare.

Valoarea totală a investiţiei este 71.389,21 lei (plus TVA), iar durata de realizare a acesteia este de trei luni. Finanţarea se va face de la bugetul local.

Anca M. Colibăşanu

Articole din aceeasi categorie