Exproprieri pentru parcul din cartierul Zorilor

Consilierii locali clujeni vor dezbate, în ședința de astăzi, un proiect de hotărâre privind declanșarea exproprierilor pentru investiția la noul parc din cartierul Zorilor.
Este vorba de un teren de 12.000 de metri pătrați care trebuie expropriat de la firma omului de afaceri Vasile Pușcaș. Conform proiectului de hotărâre al consiliului local, cuatumul despăgubirilor care trebuie acordate din bani publici este de 10,9 milioane lei.
Amplasamentul viitorului parc a fost ales în centrul cartierului Zorilor, în apropierea Spitalului de Recuperare, pentru a deservi astfel cât mai mulţi locuitori din zonă. Acesta va avea zone dedicate unor categorii diferite de utilizatori pornind de la copiii care se vor putea bucura de un loc de joacă cu dotări moderne și o fântână pavimentală și continuând cu o zonă de fitness în aer liber asemănătoare celei din Parcul Central, mese de șah, locuri de întâlnire și zone de promenadă.
Amenajarea viitorului parc presupune plantarea a peste 180 de arbori și a peste 240 de arbuști din specii alese, pentru a oferi o imagine variată și atrăgătoare în diferite momente ale anului. Aleile vor fi din materiale permeabile pentru un impact minim asupra mediului și vor permite accesul persoanelor cu dizabilități în toate zonele parcului. Sistemul de iluminat va fi unul eficient, cu LED și sistem de telegestiune.
A.M.C.

Articole din aceeasi categorie