Exproprieri pentru modernizarea unei artere importante din Cluj-Napoca

Începe procedura de expropriere a imobilelor care constituie coridorul de expropriere aferent lucrării la un obiectiv important pentru orașul nostru. Este vorba de modernizarea arterei Calea Moților – Calea Mănăștur – Strada Uzinei Electrice – Strada Oțetului – Strada Mărginașă.

Consilierii locali vor dezbate, în ședința din 22 decembrie, un proiect de hotărâre privind aprobarea declanșării procedurii de expropriere a imobilelor care constituie coridorul de expropriere aferent lucrării de utilitate publică de interes local la obiectivul de investiții „Modernizare Calea Moților-Calea Mănăștur-strada Uzinei Electrice-strada Oțetului-strada Mărginașă”. Municipalitatea ar urma să plătească despăgubiri de peste 9 milioane lei, 48 de imobile fiind afectate de lucrările de modernizare. O parte din acestea sunt în domeniul privat, iar o parte, în domeniul public.

În proiect se arată că strategia municipiului Cluj-Napoca vizează acele acțiuni menite să asigure continuarea procesului de modernizare și dezvoltare a infrastructurii locale rutiere. Amplasamentul lucrării este de 40.551 mp, și se suprapune peste un număr de 48 de imobile, din care 25 sunt în domeniul privat, iar 23 în domeniul public al municipiului Cluj-Napoca. Proprietățile afectate de coridorul de expropiere au fost evaluate, asfel fiind stabilită și valoarea despăgubirilor. Valoarea totală a acestora este de 9.266.131 lei, iar finanțarea va fi asigurată din surse proprii ale bugetului local. Cadrul legal este dat de Legea 255 din 2010 privind exproprierea pentru cauza de utilitate publică necesară unor obiective de interes național, județean și local.

Tot în ședința din 22 decembrie, aleșii locali vor dezbate și rectificarea bugetului municipiului Cluj-Napoca.

A.M.C.

Recomandat pentru dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut