Expoziție itinerantă: Castele și cetăți de pe Valea Someșului

Unsprezece monumente ale județului Cluj – unele mai populare, altele mai puțin cunoscute, ca de exemplu castelul Bánffy din Borșa, conacul Rhédey din Dăbâca sau castelul Kornis din Mănăstirea – sunt prezentate în expoziția itinerantă „Castele și cetăți de pe Valea Someșului”, realizată de Fundația Transilvania Trust. În perioada 18-29 august, expoziția se mută în Cluj-Napoca, în Parcul Etnografic Național „Romulus Vuia”.

„Câteva dintre acestea servesc drept exemple pozitive, dar există și multe clădiri, ale căror istorii tragice se desfășoară în fața ochilor noștri. Un prim pas în demersul nostru este să atragem atenția asupra acestor valori culturale, păstrarea acestuia este responsabilitatea noastră comună” – precizează organizatorii.

Partenerii evenimentului, găzduit de Muzeul Etnografic al Transilvaniei: Consiliul Județean Cluj, Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei și Centrul Cultural Clujean. Sponsori: Secretariatul de Stat pentru Politica Națională a Ungariei, Fundația pentru Școală.

Itinerarea expoziției este un proiect susținut de Ordinul Arhitecților din România din Timbrul Arhitecturii.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut