Expoziție de ornamente și jucării croșetate la Centrul Turistic Gherla

În ultima lună a anului, conform tradiției, Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Gherla ne oferă o surpriză plăcută. După reușita expoziție de goblenuri din această toamnă, în ajunul sărbătorilor de iarnă, în sala din centrul municipiului este deschisă vizitatorilor expoziția de ornamente croșetate „Crăciunul ștrumfițelor”, organizată la fiecare sfârșit de an de  Penitenciarul Gherla.

Lucrările sunt realizate de rezidentele Centrului Terapeutic Lotus Gherla, în cadrul activității ocupaționale coordonate de agent principal de poliție penitenciară Mihaela Bălăi, sufletul educării estetice a persoanelor aflate dincolo de gratii. Sunt expuse peste 5o de figurine și obiecte de artizanat specifice Crăciunului, adevărate lucrări de artă care încântă privirea celor care, în condițiile respectării normelor de igienă și distanțare fizică, trec pragul locației, unde se simte din plin atmosfera sărbătorească. Sunt podoabe și figurine caracteristice Crăciunului, celei mai mari sărbători creștine, rodul activităților artistice organizate cu femeile aflate în acest centru din cadrul Penitenciarului, un mijloc de relaxare și petrecere a timpului liber.

Scopul acestui program educațional este identificarea și valorificarea talentului în rândul rezidentelor și formarea și dezvoltarea înclinațiilor artistice. Aceste persoane private de libertate pentru câteva zile pur și simplu au „evadat” în lumea artei, ieșind în fața publicului gherlean prin această inedită expoziție de ornamente croșetate, cu  care nu ne întâlnim în fiecare zi. Sunt binevenite aceste expoziții, fiindcă ele ne arată că și în spatele gratiilor trăiesc  oameni talentați care, iată, pot realiza astfel de obiecte artizanale.

În cadrul Penitenciarului Gherla se acordă o mare atenție cultivării gustului estetic al rezidentelor, care contribuie la îmbunătățirea stării psihice ca o modalitate de relaționare interpersonală. În acest an este a doua expoziție a persoanelor Centrului Terapeutic Lotus găzduită de Centrul de Informare și Promovare Turistică Gherla, iar organizatorii ne-au spus că colaborarea cu Penitenciarul va continua și în 2022.

Expoziția de ornamente și jucării croșetate „Crăciunul ștrumfițelor” poate fi  vizitată până la sfârșitul lunii decembrie, în zilele de luni – vineri, în intervalul orar 9:00-15:00.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut