Expoziţie de fotografii la Centrul Turistic Gherla

Seria expoziţiilor organizate la Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică din municipiul Gherla continuă. De astă dată publicul este invitat la o expoziţie de artă fotografică a autorului Dacian Sabo, un gherlean binecunoscut pentru activitatea deosebit de bogată pusă în slujba popularizării valorilor arhitectonice şi istorice ale fostului Armenopolis.

Dovadă în acest sens stau cele 100 de fotografii expuse în sala mare a Centrului Turistic din Piaţa Libertăţii. Sunt lucrări care prezintă „comorile” Gherlii, o adevărată trecere în revistă a clădirilor cu mare valoare arhitectonică, dar şi frumuseţile naturii din zonă, cum este splendidul parc conceput în stil englezesc şi inaugurat în anul 1864. Nu lipsesc nici pozele care oglindesc lăcaşurile de cult din oraş, la loc de frunte aflându-se impozanta Catedrală Armeano-Catolică din centrul municipiului. Deci, cine vrea să cunoască mai aprofundat  istoria şi arhitectura Gherlii neapărat să treacă pragul locaţiei respective şi să admire fotografiile expuse.

Autorul lucrărilor, Dacian Sabo, un cunoscut colecţionar de ilustrate şi vederi despre oraşul Gherla, se prezintă în faţa publicului pentru prima dată în cadrul unei expoziţii personale, dar în anii trecuţi domnia sa a susţinut mai multe conferinţe despre rolul şi importanţa fotografiei în cunoaşterea valorilor istorice, culturale şi turistice din oraş. Este un colecţionar de fotografii, care îmbină talentul cu viziunea artistică asupra a tot ce se mişcă în oraş, însoţind vizitatorii într-un ghid vizual pe străzile urbei someşene. Un eveniment de fotografii ce merită văzut, nu în fiecare zi avem ocazia să admirăm Gherla veche, de odinioară.

Expoziţia de fotografii Dacian Sabo poate fi vizitată la Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică în zilele de luni-vineri în intervalul orar 9,00-15,00.

Szekely Csaba            

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut