Expoziție: Brickenburg Ethnologia Galactica

Tradiționala expoziție „Brickenburg, Ethnologia Galactica”, organizată de Asociația Brickenburg în cooperare cu Muzeul Etnografic al Transilvaniei (MET) și dedicată „nu doar fanilor sistemului LEGO(R), ci și tuturor celor curioși să exploreze universuri atrăgătoare edificate din celebrele cărămizi sau surprinse de artiști fotografi”, își așteaptă vizitatorii, în perioada 28 septembrie – 2 octombrie.

Construcții de dimensiuni impresionante sau modeste, însă de o complexitate admirabilă, realizate din arhicunoscutele piese sau lucrări din domeniul Toy Photo, realizate de membri ai LUG-urilor Brickenburg – România, Kockajatek – Ungaria și LUG Kolege – Serbia, vor propune publicului călătorii imaginare care se adresează tuturor vârstelor. Lucrările prezente în expoziția de la Muzeul Etnografic al Transilvaniei (str. Memorandumului nr. 21) acoperă o vastă plajă de stiluri de construcție și teme, subiectele acestora pornind din epoca jurasică, continuând cu contemporaneitatea, ajungând până la era spațială și explorând diverse lumi fantastice – anunță organizatorii.

După o întrerupere de doi ani, cauzată de restricțiile impuse pe perioada pandemiei, îndrăgitul loc de construcții libere dedicat publicului își va relua și el locul în cadrul evenimentului.

„Ethnologia Galactica” – expoziția de toamnă Brickenburg,  este inclusă în calendarul oficial al evenimentelor organizate de LEGO(R) Users Groups recunoscute la nivel de ambasador și constituie una din cele mai importante manifestări ale genului din Europa. Expoziția va fi deschisă publicului în perioada 28 septembrie – 1 octombrie între orele 11:00 – 19:00, iar în  2 octombrie, între orele 11:00 – 17:00.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut