Explozie cu un mort și doi răniți la Cluj-Napoca

O femeie a murit iar două persoane sunt rănite, cu arsuri, în urma unei explozii urmate de incendiu care s-a produs, vineri dimineaţă, într-o casă de pe strada Dunării din Cluj-Napoca, unde funcţiona o pensiune.

„În urma exploziei, o persoană de sex feminin a fost carbonizată, iar două victime cu arsuri au fost transportate la spital de Serviciul de Ambulanţă. Intervine ISU Cluj cu trei autospeciale de stingere, o autoplatformă de lucru la înălţime şi aproximativ 30 de pompieri”, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Cluj.

„Suflul exploziei a afectat clădirile și autoturismele din zona pe o raza de aproximativ 30 metri. A mai fost acordată asistență medicală altor 4 persoane însă nu au fost transportate la spital. Incendiul a fost limitat de intervenția pompierilor și nu s-a extins la vecinătăți. Mai multe persoane din imobilele din zona s-au autoevacuat. Între timp, incendiul care se manifesta la conducta de gaz de la nivel strada a fost lichidat”, a anunțat ISU Cluj.

Potrivit sursei citate, încă trei persoane au fost asistate medical, însă fără a fi transportate la spital.

IPJ Cluj a transmis că persoanele transportate la spital sunt doi bărbați, ambii de 34 de ani, din județul Harghita. De asemenea, în cazul corpului găsit carbonizat s-a stabilit că este vorba o femeie de 37 de ani, din județul Timiș.

Sunt desfășurate cercetări pentru a se stabili toate circumstanțele care au condus la acest incident.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunţat că explozia produsă vineri la o pensiune din oraş a fost cauzată de o acumulare de gaze şi că a afectat şi alte clădiri învecinate, a căror stare va fi verificată de specialişti.

„Din nefericire, în această dimineaţă, în jurul orei 7,00, a avut loc o explozie la pensiune de pe strada Dunării. Cauza: acumulare de gaze. Din nefericire, s-a raportat, până acum, un deces, două persoane cu arsuri destul de consistente şi o persoană se află în stare de şoc. Şocul exploziei a afectat şi unele magazine şi locuinţe învecinate. În acest moment analizăm starea clădirilor învecinate pentru a decide în conformitate cu prevederile legale. Mulţumesc tuturor structurilor de urgenţă pentru intervenţia rapidă şi profesionistă”, a scris Emil Boc pe Facebook.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut