Explorând profunzimile: Expoziția „Hadopelagic”

 

The Cosmic House Gallery, situată pe Strada General Eremia Grigorescu nr. 106, se pregătește să găzduiască un eveniment artistic inovator ce pune în prim-plan nu doar frumusețea, ci și adâncimile emoționale ale creației. Vernisajul pentru expoziția „Hadopelagic” este programat pentru data de 25 august 2023, de la ora 17:00.

Această expoziție îndrăzneață își propune să deschidă un dialog sensibil despre traumă, prezentând o perspectivă vizuală asupra procesului de depășire a momentelor dificile și a importanței deschiderii către discuții profunde pe această temă. Cu o selecție atentă a lucrărilor celor doisprezece artiști emergenți, „Hadopelagic” aduce la suprafață expresii artistice care explorează aspecte profunde ale experienței umane.

Printre artiștii expuși se numără Elena Daniela Acatrinei, Sabrina Dâscă, Anda Gherman, Andreea Grigoraș, Eva Luca, Miholcsa Dávid-Lehel, Ida-Anamaria Olteanu, Adina Oros, Iulia Dana Pușcașu, Anouk Șerban, Szilágyi Imola și Șofrac Maria-Elena. Diversitatea practicilor artistice reprezentate, de la pictură, sculptură și grafică la design textil, artă video și instalație, contribuie la crearea unei experiențe artistice bogate și captivante pentru vizitatori.

Tema centrală a expoziției, „Hadopelagic”, își găsește rădăcinile în zona hadală a oceanului, o regiune caracterizată de presiune extremă, temperaturi scăzute și întuneric învăluitor. Aici, ființele vii au reușit să se adapteze la condițiile extreme, oferind o paralelă interesantă cu procesul de depășire a traumelor umane și găsirea luminii în adâncurile emoționale.

Termenul hadopelagic derivă din cuvântul grecesc „Άιδης” (Haidēs), care face referire la lumea subpământeană a lui Hades în mitologia greacă clasică, adăugând o nuanță suplimentară de semnificație și profunzime expoziției.

Această expoziție excepțională face parte din proiectul Erasmus Plus intitulat „Entrepreneurial Skills for Young Artists”, ce primește co-finanțare din partea Uniunii Europene. Proiectul este coordonat cu pasiune de Fundația Cosmic House în parteneriat cu Ab Ovo Egyesület din Ungaria. Cu o durată de 16 luni, proiectul își propune să ofere tinerilor artiști cunoștințele antreprenoriale necesare pentru a-și începe carierele artistice într-un mod coerent. Acest obiectiv este atins prin intermediul a 8 ateliere specializate, susținute de către experți în domeniul culturii și finanțelor. Ca punct culminant al proiectului, cei 12 artiști participanți își vor expune lucrările în cadrul unei rezidențe artistice ce va avea loc în Budapesta.

Expoziția „Hadopelagic” reprezintă o inițiativă organizată cu pasiune de către Fundația Cosmic House și se va desfășura în perioada 25 august – 3 septembrie 2023. Cu deschiderea oficială planificată pentru data de 25 august, începând cu ora 17:00, expoziția va putea fi admirată în spațiul galeriei The Cosmic House. Această expoziție deosebită este realizată în strânsă colaborare cu Asociația Polyhedron, o organizație culturală dedicată promovării artei vizuale contemporane.

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut