Exercițiu internațional RAILEX IX, la Cluj-Napoca

Echipe de intervenție din Bulgaria, Cehia, Ungaria și Portugalia, alături de echipe din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Cluj și din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca, participă, în perioada 22-13 mai, la Cluj-Napoca, la exercițiul internațional RAILEX IX.

Organizat pentru prima dată în România, exercițiul, care se desfășoară sub egida Asociației Poliţiilor Feroviare din Europa – RAILPOL (la care și Poliția Română, prin Direcția de Poliție Transporturi, este afiliată din anul 2007), asigură schimbul de informații profesionale, legate de coordonarea spontană și cooperarea în misiunile comune și adoptarea de tehnici noi și a celor mai bune metode practice și operaționale de lucru în domeniu.

Exercițiul se va desfășura în stația CF Cluj-Napoca, iar în cadrul lui vor fi simulate mai multe situații tactice cu care echipele de intervenție se pot confrunta în teren, într-o staţie de cale ferată sau în mijloacele de transport feroviare.

Cu ocazia exercițiului va avea loc și o întâlnire, în cadrul unui grup de lucru, a polițiștilor din 14 state membre ale Asociației Polițiilor Feroviare din Europa – RAILPOL, unde vor fi dezbătute subiecte de siguranță și securitate în domeniul transporturilor feroviare pe plan european.

În anul 2017, o echipă formată din opt polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Cluj a participat la RAILEX VII, în Cehia. Anul trecut, exercițiul s-a desfășurat în Portugalia, unde au participat doi ofițeri de la Poliția Transporturi.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie