Exerciții de empatie: Lecția copilului

Copiii aflați în stadii terminale nu mai beneficiază de resurse terapeutice. Vrând-nevrând, ei nu mai pot trece peste suferință, ci trebuie să călătorească prin ea.

Centrul de Îngrijiri Paliative Pediatrice „Sfântul Hristofor” va fi un spital care să-i facă să nu se mai uite la ceas în nopțile nedormite și să le însenineze zilele ca unor eroi uriași ce au toată viața înainte.

Primul eveniment de strângere de fonduri a avut loc zilele trecute, la Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu” din Cluj-Napoca, la inițiativa conducerii și cu participarea corpului didactic, a elevilor și a părinților.

Priviți cu atenție copilul din imagine. A venit la târgul denumit „Copii pentru copii” cu întreaga-i pușculiță. Priviți-l încă o dată și vedeți cum se zdrobește să facă milostenie din tot ce are. Nici nu știe câți bani sunt acolo, dar vrea să nu-i rămână niciunul pentru el.

Fiecare dintre noi putem contribui la acest proiect într-un mod simplu. Trimite un SMS la 8845 cu textul JOY și donează, recurent, 2 euro lunar. În felul ăsta, vei face un copil aflat în stadii terminale să nu se mai uite la ceas.

Pr. Bogdan CHIOREAN

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut