Excelenţa din învăţământul clujean, premiată

Primăria Cluj-Napoca a premiat, ieri, cei 101 elevi și profesori clujeni care au obținut  rezultate deosebite pe parcursul acestui an la examenele de Bacalaureat, Evaluare națională, precum și la olimpiadele internaționale.

Premiile au constat în acordarea sumei de 1.000 de lei (pentru fiecare) şi a unui tricou cu semnătura Simonei Halep.

Primarul Emil Boc a subliniat că din perspectiva strategiei oraşului nostru, componenta educaţiei este una fundamentală şi că investiţia în acest domeniu este şi va fi cea mai sigură.

“Avem un obiectiv foate simplu: să staţi la Cluj. Să terminaţi facultatea la Cluj şi să  munciţi la Cluj, după aceea. Este poate cel mai important proiect de ţară pe care România îl are pentru următorii ani. România pierde extrem de mult prin exodul de talente pe care îl are în acest moment. Obiectivul nostru este ca nimeni să nu părăsească oraşul, regiunea sau ţara datorită unor motive economice.(…)

Este de asemenea, important să susţinem o economie bazată pe cunoaştere, pentru că slujbele viitorului de aici vor veni. De aceea, dorim să susţinem educaţia, prin gesturi simbolice de foarte multe ori, iar acest lucru arată că oraşul nostru pune educaţia şi învăţământul acolo unde le este locul”, a spus Emil Boc.

“Este al cincilea an la rând în care Clujul este pe primul loc pe ţară dacă s-ar însuma rezultate. Nu este puţin lucru să te păstrezi în vârf. La noi se poate pentru că toată lumea are acelaşi interes, toată lumea merge în aceeaşi direcţie, că este vorba de şcoală, de familie, de administraţie. În momentul în care toată lumea merge în aceeaşi direcţie, este clar că rezultatele apar”, a declarat, la rândul său, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj, Valentin Cuibus.

Clujul este pe primul loc în țară în ceea ce privește rata de promovare la Examenul de Bacalaureat.

Anca M. Colibăşanu

Articole din aceeasi categorie