Examenul de Bacalaureat – „adevăratul examen de maturitate”

Inspectorul școlar general Marinela Marc a transmis un mesaj de felicitare absolvenților clasei a XII-a, după afișarea primelor rezultate ale examenului de Bacalaureat, care situează județul Cluj pe primul loc la nivel național.

„Afișarea primelor rezultate obținute de elevii județului Cluj la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie 2020, care ne situează pe primul loc la nivel național, la fel ca la Evaluarea Națională, ne-a adus satisfacție și bucuria de a vedea munca constantă, desfășurată pe parcursul anilor de liceu, încununată de succes. Vă felicit, dragi absolvenți ai claselor a XII-a, pentru că ați avut încredere în voi, fiind convinși că ceea ce ați realizat până acum înseamnă enorm pentru reușita în viață, fie că vorbim de parcursul academic sau de încadrarea pe piața muncii. Ați dovedit, dragi absolvenți, că examenul de Bacalaureat a fost adevăratul examen de maturitate, că sunteți pregătiți pentru confruntarea cu viața” – spune Marinela Marc.

În același mesaj, inspectorul școlar general felicită părinții acestor elevi, mulțumindu-le pentru faptul de a-i fi sprijinit pe tot parcursul anilor de școală și de a le fi asigurat condițiile necesare studiului.

Nu în ultimul rând, îi felicită pe „toți colegii profesori” care „au făcut eforturi pentru a se adapta la realitățile timpurilor pe care le-am trăit”, pentru modul în care și-au concentrat atenția asupra fiecărui elev în parte.

„Stimați colegi, ați muncit cu seriozitate, v-ați implicat și ați răspuns provocărilor profesionale, contribuind astfel la schimbare și la succes. Știu ce înseamnă să lucrezi cu un elev care intră în clasa a IX-a cu o medie la evaluarea națională sub 5,00 și să reușești performanța ca același elev să obțină nota 6,00 pentru a promova examenul de Bacalaureat și îmi exprim toată aprecierea pentru acele cadre didactice care reușesc, printr-un efort extraordinar, această performanță, despre care se vorbește mai puțin” – mai spune șefa IȘJ Cluj.

Amintind afirmația lui Voltaire, după care „un succes care nu are urmări nu înseamnă nimic”, inspectorul școlar general Marinela Marc urează absolvenților clasei a XII-a să „gestioneze cu înțelepciune” succesul de acum în alegerea drumului pe care vor păși mai departe și să nu uite că „echilibrul și reușita în viață le conferă respectul valorilor și capacitatea de învățare pe tot parcursul vieții”.

M. TRIPON

Articole din aceeasi categorie