Evenimente speciale de toamnă la USAMV Cluj-Napoca

Programul evenimentelor speciale de toamnă la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca a debutat cu ‘’Aniversarea a 50 de ani de Învăţămînt Medical Veterinar la Cluj-Napoca’’, eveniment ce a avut loc miercuri, 26 septembrie 2012, în Aula Magna “Mihai Şerban”. Evenimentul a cuprins, de-a lungul întregii zile, o serie de activităţi cu caracter festiv şi ştiinţific: mesajele invitaţilor, conferirea titlurilor de Doctor Honoris Causa Profesorului Alexandru Şonea (FMV Bucureşti) şi Profesor Honoris Causa Doctorului Horaţiu Olaru (AGMVR Bucureşti), workshop-ul “Educaţia veterinară în Europa: o provocare pentru viitor” ş.a.

Aniversarea va fi urmată, în perioada 27-29 septembrie, de cel de-al 11-lea Simpozion Internaţional ‘’Perspective ale agriculturii Mileniului III’’, care va reuni în amfiteatrele USAMV Cluj-Napoca peste 500  de specialişti români şi străini, cadre didactice de la universităţile de profil din România şi universităţile partenere din Europa. Deschiderea acestui eveniment internaţional va avea loc astăzi, la ora 9, în Aula Magna “Mihai Şerban” din incinta campusului. Acest simpozion reprezintă la fiecare ediţie un bun prilej pentru schimburi de informaţii, experienţe, concepte şi viziuni din domeniile vaste ale agriculturii, tehnologiei şi ştiinţei alimentelor, zootehniei, biotehnologiei, medicinii veterinare şi ale altor discipline conexe,  scopul evenimentului fiind acela de a promova şi sprijini formarea unor poli europeni de excelenţă ştiinţifică.

Paralel cu simpozionul international, în perioada  26-28 septembrie  are loc şi cea de-a doua conferinţă COST FA1006 (Europen Cooperation In Science and Technology) cu tema “Produse naturale din plante: de la ştiinţă la bioproduse”. Programul conferinţei va conţine o serie de prezentări, prelegeri şi postere ştiinţifice, prezentate de participanţi din 18 ţări, cadre didactice cercetători şi numeroşi doctoranzi şi postdoctoranzi, dornici de a comunica rezultatele muncii lor din cadrul proiectului european.

Manifestările acestei săptămîni se vor încheia cu  Ceremonia de deschidere a noului an universitar, eveniment ce va avea loc luni, 1 octombrie 2012, începînd cu ora 10, în Aula Magna „Mihai Şerban”. La ceremonie sînt aşteptaţi şi o parte din cei 1.825 de studenţi noi, admişi în acest an la cele trei cicluri de studiu, care, alături de părinţii şi prietenii lor, vor putea beneficia de acţiunea „Porţilor deschise” pentru a vizita campusul USAMV Cluj-Napoca, în care sînt grupaţi în prezent aproape 7.000 de studenţi – se precizează într-un comunicat remis presei.

Articole din aceeasi categorie

    Nu exista articole asemanatoare