Eveniment sportiv de caritate la Gherla

Duminică, 14 martie 2021, municipiul Gherla va găzdui o acțiune caritabilă mai deosebită. Este vorba de un cros de caritate organizat de alergătorul gherlean Vicențiu Hossu, în parteneriat cu Primăria, în sprijinul… cățelușilor de la adăpostul de câini din localitate.

Inițiatorul acestei curse este un polisportiv binecunoscut în municipiul de pe Someș, remarcat prin diferite acțiuni umanitare de sprijinire a copiilor cu autism sau a persoanelor aflate în dificultate. Startul acestui inedit cros se va da dimineața, la ora 8:00, de la foișorul din mijlocul parcului mare. Scopul este de a aduna fonduri pentru asigurarea hranei celor 180 de câini aflați momentan în cadrul adăpostului de la marginea orașului, în administrarea SC ADP SA.

Nu va fi un start comun, din cauza pandemiei, fiecare va alerga cât dorește. Numai organizatorul competiției, Vicențiu Hossu, va alerga încontinuu, de la ora 8:00 până la ora 20:00, ceva obișnuit pentru el, sportivul gherlean având o bună pregătire fizică. În ultimii ani el a participat la zeci de întreceri de acest gen, câștigând mai multe crosuri, onorând și tradiționalul maraton desfășurat la Cluj-Napoca. În cursul acestei primăveri este invitat la un cros de 24 de ore în împrejurimile municipiului Galați, dar mai este așteptat și la o competiție programată în Polonia. Deci, o bogată agendă competițională pentru talentatul sportiv gherlean.

La sfârșitul evenimentului de caritate de la Gherla toți concurenții vor primi diplome, singura cerință fiind respectarea distanțării fizice și a normelor sanitare.

SZ.Cs.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut