Eveniment | Scriu și dăruiesc

Un eveniment cunoscut probabil clujenilor în trecerea lor pe Bulevardul Eroilor, Scriu și dăruiesc” a revenit cu o ediție specială, duminică, 4 septembrie.

Membrii Cenaclului UBB, condus de poetul Ion Mureșan, s-au reunit entuziaști pentru a aduce literatura în spațiul public. Clujenii au avut ocazia să îi cunoască îndeaproape, să descopere ceea ce scriu și chiar să primească un fragment din creația acestora, inscripționat manual pe hârtii autentic decorate de artistul plastic bistrițean Petruța Diana Cimpoiaș.

Timp de patru ore, cenacliștii au întâmpinat doritorii cu versuri și bună dispoziție, având ocazia să își prezinte și cele mai recente volume publicate.

Președintele Festivalului Internațional de Carte Transilvania, scriitorul Gabriel Bota, a fost de asemenea de față, alături de o parte din echipă.

Ediții anterioare „Scriu și dăruiesc” i-au avut ca invitați pe Gabriel Bota (inițiator), Ion Mureșan, Alice Valeria Micu, Radu Țuculescu, Luminița Rusu, Andrei Gazsi, Alex Moldovan, Bianca Tămaș, Iulia Burlac, sculptorul Alexandru Păsat. De-a lungul edițiilor, artiștii plastici care s-au alăturat inițiativei asigurând decorarea elegantă a hârtiei și conceptul imagistic au fost Florina Cușmir, Cristina Mocan, Andreia Ioana Cismașiu, Petruța Diana Cimpoiaș, Andreea Radu, Mirela Ungureanu, Adrian Grecu, Gema Bolduț și Maria Rusu. Donațiile oferite de public s-au îndreptat către o serie de cauze caritabile.

„Scriu și dăruiesc” a fost organizat de Festivalul Internațional de Carte Transilvania, în parteneriat cu Natura Paper și Book Corner Librarium. Așteptăm cu interes următoarele întâlniri!

Iulia GHIDIU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut