Eveniment editorial: „Trei în dormitor (cinci comedii)” de Radu Țuculescu

Joi, 29 iulie, începând cu ora 16, la Casa TIFF (str. Universității nr. 6) are loc lansarea volumului de teatru „Trei în dormitor (cinci comedii)” semnat de scriitorul clujean Radu Țuculescu.

”Grădina de vară sau Hai să-i batem”, ”Ce dracu’ se întâmplă cu trenul ăsta?”, ”O balegă în mijlocul drumului”, ”Trei în dormitor” și ”Vodka! sau Inimioare pentru câini” sunt cele cinci piese de teatru incluse în acest nou volum apărut la editura Școala Ardeleană, în Colecția Școala Ardeleană de Teatru, cu ilustrații de Renata Vivien Barna.

”Teatrul lui Radu Țuculescu (la fel ca proza lui) te absoarbe cu totul, te ia prin învăluire și te trezești dintr-o dată alături de personajele lui, acolo, în grădină, în tren, în sat, în apartament, bucătărie, în orice cadru alege el să le plaseze. Volumul de față, Trei în dormitor, conține cinci comedii negre care demonstrează că perioada de glorie a absurdului nu apune niciodată.”, se spune în prefața semnată de Mihaela Vancea.

Romancier, dramaturg, jurnalist și traducător de literatură de limbă germană, autor a numeroase romane, dintre care unele au fost traduse în Italia, Franța, Austria, Germania, Ungaria, Cehia și Serbia, Radu Țuculescu este și un prodigios dramaturg, aflat în repertoriul permanent al Teatrului Orfeus din Praga, ale cărui piese au fost traduse în italiană, engleză, cehă, franceză, maghiară sau ebraică.

Evenimentul de joi va fi prezentat de Mihaela Vancea, și însoțit de un moment artistic susținut de actorii Elena Ivanca, Victor Hegedüs, Andrei Han și Ioana Moldovan.

Tot joi, în aceeași locație, va avea loc și lansarea volumului „Post/neoistoria filmului românesc (și nu numai) în mono-dialoguri critice (via Facebook & Extra-Fb.)”, apărut tot la editura Școala Ardeleană în Colecția TIFF Cinefil și semnat de criticul Valerian Sava.

V. Dădulescu

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut