Eveniment | Concert festiv cu ocazia binecuvântării Bisericii Sfântul Mihail din Cluj-Napoca

*vineri, 12 august, de la ora 19:00 *

După doi ani de proiectare și patru ani de lucrări de ample, s-a ajuns în acel moment când Biserica Sfântul Mihail din Cluj-Napoca, unul dintre obiectivele de referință în orașul de pe Someș, încărcat de istorie și spiritualitate, își va redeschide porțile.

În cadrul amplului proces de restaurare a edificiului de cult, situat în piața Unirii, s-au folosit aproximativ 33.000 de metri pătrați de schele și 14.000 de metri pătrați lucrări de zidărie și fortificație.

Cu prilejul inaugurării și binecuvântării bisericii Sfântul Mihail, va avea loc concertul festiv susținut de Corul și Orchestra Sfânta Cecilia, se arată în comunicatul de presă. Ansamblul este format din peste 100 de artiști dăruiți muzicii religioase.

„Acest moment solemn este totodată mulțumire adusă bunului Dumnezeu și tuturor care au contribuit la realizarea acestui proiect”, mărturisește Potyó István, organist-dirijor.

Evenimentul muzical va cuprinde în selecția repertoriului opera Te Deum (semnată de compozitorul János Vajda). De asemenea, un element inedit este conferit de interpretarea în primă audiție absolută a misei Kolozsvári/Clujene, compusă de Horváth Márton Levente special pentru această sărbătoare istorică. Solista care va încânta publicul este renumita soprană Erika Miklósa, se adaugă în comunicat.

Concertul festiv prilejuit de inaugurarea și binecuvântarea bisericii Sfântul Mihail este realizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj, Fundația Bethlen Gábor și Fundația Communitas. Intrarea este liberă.

Iulia GHIDIU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut