EuroCup 2022 | U-BT Cluj se confruntă, miercuri la Riga, cu cea mai puternică echipă a Ucrainei

Campioana României la baschet masculuin, U-BT Cluj, joacă, miercuri, în deplasare, o nouă partidă în grupa A a 7DAYS EuroCup, împotriva celor de la BC Prometey.  Clujenii i-au mai întâlnit pe ucraineni și în primăvară, în Basketball Champions League, meci câștigat de sportivii lui Mihai Silvășan, cu 92-81. Dacă atunci, echipa antrenată de Ronen Ginzburg își disputa partidele considerate pe teren propriu în Cehia, acum partida se va juca la Riga, în capitala Letoniei.

Cea mai puternică echipă din Ucraina era un lot redutabil, pe lângă jucătorii autohtoni, în acesta regășindu-se și trei americani, un nigerian, un puertorican și un ceh.

Cel mai important membru al echipei este americanul Kennedy, fost jucător în NBA la Cleveland Cavaliers, precum și la Hapoel Holon, Enisey, Ludwigsburg sau Reyer Veneția. Ceilalți doi jucători de peste ocean sunt Gian Clavell, care a jucat la Dallas Mavericks, și Stephens, venit de la o echipă din Franța.

Prometey s-a întărit recent cu cehul Ondrej Balvin, dar și cu fostul component al celor de la U-BT Cluj, Dustin Hogue.

După șapte etape jucate în actualul sezon al EuroCup, U-BT Cluj ocupă locul 6 în grupa A, cu 6 puncte, după trei victorii și patru înfrângeri, în timp ce adversarii din Ucraina se află o poziție mai jos, cu același număr de puncte, dar cu un coșaveraj inferior.

Partida se va desfășura cu începere de la ora 19.00.

Sandu Mureșan

Foto: Horvath Tamas – htphotography.ro/

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut