Eugenie Bouchard a confirmat participarea la Transylvania Open de la Cluj

Eugenie Bouchard, celebra jucătoare din Canada, finalistă de Grand Slam, vine la Transylvania Open WTA250. Sportiva a ajuns în finala Wimbledon în 2014, după ce a trecut în semifinale chiar de Simona Halep. Bouchard a mai jucat semifinale la alte două turnee de Grand Slam, tot în 2014, la Australian Open și la Roland-Garros. Genie a atins un career high 5 în clasamentul WTA, devenind prima jucătoare din Canada care a atins această performanță.

Cu opt finale WTA și un titlu în palmares, Eugenie Bouchard a trecut recent prin momente grele cauzate de accidentări care au ținut-o departe de terenuri aproape un an. Ea și-a început revenirea și ocupă acum locul 511. Eugenie Bouchard va juca la Cluj în calificări, pentru a aduna cât mai multe meciuri. Cu stilul ei super agresiv care a făcut-o cunoscută, va fi cu siguranță atracția zilelor de calificări la Transylvania Open.

Patrick Ciorcilă, director Transylvania Open WTA250: ”Suntem încântați să o avem aici pe una dintre cele mai populare jucătoare din circuitul WTA! Eugenie Bouchard vine după o accidentare serioasă și este extrem de motivată să revină în topul mondial, acolo unde a fost pentru mult timp. Genie ne-a contactat, iar noi i-am acordat cu mare plăcere un Wild Card pe tabloul de calificări, care devine astfel cu atât mai atractiv. Cu siguranță va fi o jucătoare care va avea un cuvânt greu de spus.”

Turneul de tenis Transylvania Open WTA250 va avea loc în 8-16 octombrie 2022, pe hard, în BT Arena. În competiție au intrat nume mari ale tenisului mondial. 37 de jucătoare din top 100 mondial se află pe tabloul principal la simplu, între care două campioane de Grand Slam: Barbora Krejcikova și Emma Răducanu. De pe tabloul Transylvania Open WTA250 nu lipsesc jucătoare românce din top 100 WTA: Irina Begu, Ana Bogdan și Jaqueline Cristian.

Transylvania Open WTA250 revine la Cluj după o primă ediție de succes organizată în 2021, când turneul de tenis din Cluj-Napoca și-a câștigat locul în calendarul oficial al Women’s Tennis Association. Meciurile se vor juca pe hard, în sala polivalenta BT Arena din Cluj-Napoca pe cele două terenuri care vor fi amenajate: Terenul Central și Terenul 2. Turneul va începe cu două zile de calificări, în cadrul cărora jucătoarele se vor întrece pentru unul din cele șase locuri libere din optimi. Primele 21 de jucătoare potrivit clasamentului mondial vor intra direct pe tabloul principal Transylvania Open.

În cadrul turneului Transylvania Open WTA250 din acest an vor concura 32 de jucătoare la simplu și 16 echipe la dublu. În joc vor fi puse 280 de puncte WTA și premii în valoare de 251.750 de dolari.

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut