Eugen Neagoe: ”Vrem să câștigăm și în Cupă, și la Botoșani”

U Cluj joacă, joi, în play-offul Cupei României, împotriva Concordiei Chiajna. Antrenorul echipei Eugen Neagoe și portarul bulgar al ”șepcilor roșii” au prefațat jocul de joi, la conferința de presă desfășurată miercuri la Clun Arena.

”Suntem în fața unui joc important pentru noi, chiar dacă jucăm cu o echipă de liga a II-a. Din păcate pentru mine și pentru echipă, va fi al patrulea joc de când sunt la echipă și jucăm fie în deplasare, fie pe teren neutru, și va mai fi un joc de campionat, cel de la Botoșani tot în deplasare. Deci, după șapte jocuri oficiale, probabil, o să jucăm și în fața propriilor suporteri. Știm că și ei așteaptă cu nerăbdare să jucăm pe Cluj Arena, și noi ne dorim foarte tare, și sper să să le facem încă două bucurii în aceste două deplasări pe care le mai avem, mă refer la calificarea în Cupa României, iar luni să câștigăm la Botoșani.

Vor face deplasarea 22 de jucători, având în vedere cele două meciuri, tratăm cu mare responsabilitate Cupa României, ne dorim să mergem mai departe. Chiar și Chipciu, care este suspendat pentru partida de la Botoșani, este în lot pentru meciul de cupă contra celor de la Chiajna. Vom trata jocul și competiția foarte serios.

Trică este noul antrenor al lor, vă dați seama că va fi o emulație la echipă, cu siguranță că se gândesc la jocul de joi, își doresc foarte tare să meargă mai departe, sunt convins de acest lucru. Au în lot jucători experimentați, jucători valoroși. Și Rusescu este unul dintre aceștia , și el na va saluta, dar nu cu flori. Trică este și el ambițios, își dorește foarte tare să reușească. Este la ănceput, eu îi doresc, sincer, succes, dar aș vrea ca noi să fim cei care ne calificăm, și am să-I spun și lui personal lucrul ăsta.

Thiam va face parte din lot, chiar dacă este în urmă cu pregătirea fizică, despre Tescan am primit o veste bună cum că n-ar mai fi nevoie de operație. Sper să-l avem cât mai curând alături de noi. Pițian și Romeo se antrenează, dar nu aș vrea să riscăm cu ei pentru acest joc, și nici pentru cel de la Botoșani.

Ne gândim la transferuri în continuare, chiar astăzi am vorbit cu agenții unui jucător de echipă națională, care a evoluat ca titular în ultimele două meciuri din Liga Națiunilor, aș vrea să-l aducem cât mai repede la Cluj, dar este sub contract și până în iarnă sub nicio formă nu-l vom putea aduce.

Știți povestea cu acel jucător din Olanda, a venit, a semnat, apoi pur și simplu a plecat. Nici astăzi nu știm exact cum s-a ajuns aici. Apoi, a mai fost vorba de un jucător pe care ni-l doream, dar, fiind la Cluj, a semnat cu OFI Creta, o echipă puternică din Grecia. Probabil a fost greșeala mea, ar fi trebuit să fiu  mai rapid, am ezitat 4-5 ore, am vrut să luăm cea mai bună decizie, și l-am pierdut și pe acesta, un jucător foarte, foarte valoros. Dar, poate așa a fost să fie, poate vom reuși să aducem jucători și mai valoroși, dar nu în acest moment. Avem un lot destul de valoros în acest moment, poate una două poziții ar trebui acoperite, nun avem dubluri acolo, dar , dar, dacă va fi nevoie, vom improviza, așa cum am făcut și cu Chipciu, pe care l-am folosit fundaș dreapta, și a făcut-o foarte bine, dacă va fi nevoie poate juca și pe alt post, pentru că e un jucător polivalent, unul pe care-l cunosc foarte bine”, a spus antrenorul Universității Cluj, Eugen Neagoe, înainte de partida de la Chiajna.

”Ne așteaptă două meciuri dificile, sper să facem o treabă cât mai bună, să ne calificăm în Cupă., și apoi să facem un joc bun la Botoșani, unde va fi o deplasare foarte greu. Eu cred că suntem pregătiți, am avut două săptămâni de antrenamente bune, și suntem încrezători. Avem un nou format pentru Cupă, iar aceasta este un obiectiv pentru noi, trebuie să ajungem cât mai sus în această competiție”, a declarat și Plamen Iliev, portarul Universității.

Concordia Chiajna – U Cluj, din play-offul Cupei României, se va desfășura cu începere de la ora 18.45, și va fi transmis în direct la PrimaSport, DigiSport și OrangeSport.

Sandu Mureșan

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut