Eugen CECAN: Drumul Huedin – Albac va fi complet modernizat, până la sfârșitul lunii iulie

Directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Cluj a Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Eugen Cecan, promite că, până la sfârșitul lunii iulie a.c. (dacă și vremea va permite!), drumul național 1R, care leagă județele Cluj și Alba pe traseul Huedin – Beliș – Poiana Horii – Albac (Transursoaia) va fi complet modernizat.

Procesul de reabiltare a început, de altfel, în vara lui 2020, în urma viiturilor care au afectat drumul la ieșirea din Călățele spre Beliș, de la kilometrul 14 până la kilometrul 24, până în prezent fiind refăcut carosabilul pe o distanță de circa 29 km, din Huedin și până în stațiunea Beliș-Fântânele.

„Drumul DN1R este, pentru Regionala Cluj a CNAIR, unul dintre obiectivele majore propuse pentru modernizare, ținând cont de importanța turistică a acestei zone a Munților Apuseni. Lucrările sunt în curs de derulare, valoarea totală estimată de noi fiind în jur de 22.000.000 lei” – a declarat, pentru Făclia, directorul Regionalei Cluj a CNAIR, Eugen Cecan.

Potrivit acestuia, lucrările pe DN1R nu înseamnă numai refacerea zonelor afectate de viituri, ci înseamnă lucrări de reabilitare și modernizare pe tot traseul, adică refacerea asfaltului, a podurilor și podețelor, amenajarea intersecțiilor, a scurgerilor de apă, rigole, montare de parapeți, marcaje rutiere etc.

Lucrările se desfășoară concomitent, dinspre județul Alba spre Cluj și invers, dinspre Cluj spre Alba.

Deocamdată, drumul de la Huedin la Beliș este de nerecunoscut, în sensul că se poate circula pe el ca pe un adevărat drum european. Cu mici întreruperi, pe ici, pe colo, care cu siguranță vor fi remediate.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut