EthniCity – „o săptămână multiculturală”, la Insomnia Café&Bistro

Săptămâna 28 mai – 4 iunie va fi, la Insomnia Café&Bistro, „o săptămână multiculturală”, cu expoziții și seri tematice, de la ritmuri africane și dansuri braziliene, la arii de operă ucrainene, delicii culinare turcești și povestiri armenești, toate acestea reprezentând „culorile unice ale diverselor tradiții etnice” – după cum precizează inițiatorii proiectului EthniCity – asociația „BLANĂ!”, împreună cu elevii voluntari ai clubului IMPACT.

Potrivit acestora, EthniCity este „un proiect despre oameni, despre comunitate, despre multitudinea de culturi care se pot găsi în Cluj și care trebuie să fie sărbătorite”, un proiect de voluntariat, care aduce împreună oamenii din diferite comunități etnice și spune povestea lor, „sărbătorind împreună tradițiile și cultura”.

„Alături de serile culturale, pe parcursul întregii perioade de desfășurare a evenimentului va fi prezentă și o expoziție de artă care combină tradiționalul cu digitalul. O serie de instalații artistice, precum Cabinet of Stories, care conține diferite istorisiri multiculturale strâns legate de un obiect reprezentativ, și Cultural Visions, o viziune proaspătă a elementelor culturale prezente în eveniment, create de artiștii din Comunitatea 156. Participanții pot să admire cultura ucraineană prin lentila unei fotografe ucrainene, pot descoperii diferite opere de artă digitale sau să se plimbe pe străzile marilor orașe ale lumii cu ajutorul senzorilor de mișcare și al dispozitivelor de realitate virtuală” – precizează organizatorii evenimentului. Un eveniment „cu porțile deschise”.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut