Etapele de îngrijire a părului vopsit

Dacă îți dorești un păr sănătos și strălucitor trebuie să-i oferi sistematic o îngrijire corespunzătoare. Iar în cazul în care îl vopsești în mod regulat este indispensabilă utilizarea produselor profesionale cu acțiune regeneratoare.
Fiecare vopsire înseamnă o intervenție majoră asupra structurii părului, pentru că acesta își pierde treptat din elasticitate și strălucire. Însă pentru o restabilire intensivă este necesar să urmezi câteva recomandări corespunzătoare. Mai întâi de toate optează pentru o vopsea de păr, inofensivă, pe bază de ingrediente naturale, ce nu conține elemente nocive, precum: P-fenilendiamina (PPD), resorcinol, persulfaţii, amoniac și alți componenți chimici.
Dacă hotărăști să-ți vopsești părul într-o nuanța nouă, trebuie să-ți asumi faptul că pe lângă folosirea constantă a produselor profesionale dedicate tipului tău de păr, trebuie să aderi la un stil de viață sănătos, care se va reflecta și în podoaba capilară.
Vitaminele, mineralele și consumul corespunzător de apă – acești 3 factori sunt calea spre un păr de invidiat.
O alimentație echilibrată, bogată în proteine (firul de păr este compus din acest element în proporție de 97%), minerale (fier, zinc), vitamine (A, C, B-uri, D, E, K), antioxidanți și grăsimi Omega-3 stă la baza unui păr frumos și sănătos. Iată care sunt alimentele-cheie din regimul părului sănătos: avocado, sparanghel, nuci, ouă, citrice, mango, afine, tofu si soia.
Prin consumul acestor alimente, împreună cu cel de apă, părul tău își poate recăpăta strălucirea și elasticitatea.
De asemenea, nu uita că este recomandat să aplici o mască hidratantă cel puțin o dată pe săptămână– poți opta chiar și pentru o mască pregătită în condiții casnice, din: ulei de ricin, ulei de măsline/ulei de cocos, o banană și jumătate de avocado.
Un lucru este cert- trebuie să folosești produse de calitate superioară, concepute în special pentru părul vopsit.Compoziția cărora conține substanțe active, care hrănesc părul și îl protejează în timpul spălării, oferindu-i o culoare perfectă și strălucire.
Vârfurile părului vopsit tind să se usuce mai repede și să se despice, de aceea aplică sistematic uleiuri serice, pentru îngrijirea capetelor afectate. Părul vopsit trebuie tuns o dată la patru săptămâni, fără excepție, pentru a preveni tocirea și ruperea vârfurilor. Astfel, vei avea mereu un păr sănătos, în ciuda procedurilor la care îl supui.
În timpul verii, aplica diverse produse cu protectie solară, cum ar fi un spray activ împotriva temperaturilor ridicate. Iar dacă folosești în mod constat placa sau ondulatorul, aplica diverse uleiuri nutritive. Nu uita de șampoanele profesionale și balsamurile inovatoare dezvoltate în mod special pentru părul vopsit. ªi cel mai important încearcă să-ți speli părul după cel puțin o zi, după procesul de vopsire, pentru că doar în asemenea mod pigmentul se va fixa în structura firelor, iar nuanța își va păstra din intensitate.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut